EEM Groepenkasten

GuerillaPoëzie, Popup-poëzie door heel Klazienaveen: “Zomerzonboeken”

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016Klazienaveen – Terwijl het nieuwe gebouw van het Esdal College langzaam vol druppelt met bezoekers voor de erfgoedlezing is buiten een guerilla poeet stiekem bezig haar kunstwerk te plaatsen.

De bezoekers kijken vreemd op, als de kofferbak van de zilveren polo open gaat. Een zelfverzekerde meid pakt haar blauwe bord met witte letters. Twee mensen pakken het gereedschap en lopen achter het meisje aan.

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016

Enkele ogenblikken later is het zover, het bord is geplaatst. Er is geen spoor meer te bekennen van het meisje en haar helpers.

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016

Zomerzonboeken

Een bezoeker die het heeft zien gebeuren, verteld: “Ze leek erg zeker van de plaatsing van het bord. En ook het plaatsen ging heel vakkundig.” Een andere bezoeker, net van de verbazing bekomen, zegt: “Zomerzonboeken. Dat staat er op het bord. En op de achterkant een gedicht. Maar ik wist helemaal niet dat wij een nieuwe plaatsnaam kregen hierzo!”

Een oplettende fotograaf heeft nog een aantal foto’s gemaakt van de plaatsing en het bord.

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016

Geen zorgen

Een medewerker uit het project Artistiek Klazienaveen legt uit: “Bewoners uit Klazienaveen hoeven zich geen zorgen te maken. Het is een kunstwerk gemaakt door Emma Verhagen.”

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016

GuerillaPoëzie

Dit kunstwerk is het resultaat van het project GuerillaPoëzie. Onder leiding van Henry Alles en Kasper Peters hebben zes Klazienaveense jongeren kunstwerken gemaakt voor een specifieke locatie in hun dorp. Dit bord is het derde in een serie van zes borden. Het is een samenwerking tussen Sedna en De Kunstbeweging.

Lees ook: GuerillaPoëzie heeft ook toegeslagen aan de Meester Ovingstraat

Lees ook: GuerillaPoëzie: Heb jij het bord al gespot?

Waar heb jij het bord gespot? Maak dan een selfie! En stuur het naar suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl of 06-51168431!

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016

Artistiek Klazienaveen

Guerillapoezie is onderdeel van een serie activiteiten rondom Artistiek Klazienaveen, met het doel erfgoed en kunst in the picture te zetten. Zo is er een historische werkgroep opgericht, een erfgoed lezing geweest, worden er interviews opgenomen en zullen er activiteiten in de buurthuizen zijn. Op 21 mei is de artistieke markt en ’s avonds is er een feestelijke afsluiting waarin het erfgoed en kunst van Klazienaveen gevierd word.

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten kijk op onze Facebook ‘ArtistieK Klazienaveen’.

GuerillaPoëzie Klazienaveen Emma Verhagen 2016

Logo-Historisch-Klazienaveen de kunstbeweging logo emmen culturele gemeente 2015 2016 erfgoednetwerk
Algemeen
Map


Back To Top