EEM Groepenkasten

Hagel en natte sneeuw in het noorden komende nacht

sneeuw en vorstEr staat ons een koude nacht te wachten. Op veel plaatsen zal de temperatuur onder het vriespunt dalen en daarbij is ook kans op mist. Over het uiterste noorden trekken enkele winterse buien met hagel en natte sneeuw. Morgen maken de kustgebieden kans op een winterse bui en wordt het slechts 3 graden in het noordoosten tot 7 in Zeeland. Woensdag blijft het erg koud en gaat het in het zuiden ook nog eens regenen. Vanaf donderdag wordt het iets zachter, maar het blijft wisselvallig.

Aan het begin van de avond valt in het zuidoosten nog wat regen, maar op veel andere plaatsen in het binnenland is het droog en wisselend bewolkt. Met 5 tot 7 graden is het vanmiddag al niet warm en vanavond wordt het gevoelig kouder. In het noordoosten kan het later op de avond al tot een graadje vorst komen en op veel andere plaatsen daalt de temperatuur naar 0 tot 2 graden. Komende nacht zal de temperatuur op grote schaal naar -2 of -1 graden dalen en daarbij is kans op mistbanken. Plaatselijk kan de temperatuur zelfs naar -4 of -5 graden dalen. In het zuidoosten kunnen de minima net boven het vriespunt blijven en ook op sommige plaatsen in Zeeland blijft vorst uit.

Over de noordelijke provincies trekken enkele buien en daarbij valt naast regen ook hagel en wat natte sneeuw. Door de warmte in de bodem zal de winterse neerslag niet blijven liggen, maar zeer plaatselijke gladheid door bevriezing van natte wegen is niet uitgesloten. De westkust maakt kans op een regenbui.

Dinsdag wordt een koude novemberdag met slechts 3-4 graden in het noordoosten tot 7 graden aan de zuidwestkust. Voor het gevoel is het op veel plaatsen een graad of 2. Als er een bui ontstaat kan deze winters zijn met hagel en natte sneeuw. Gelukkig schijnt af en toe ook de zon.

De nachten daarna blijft het noordoosten kans maken op temperaturen onder nul. Op veel andere plaatsen blijft vorst uit. Woensdag blijft het overdag flink koud met in Groningen slechts 3 graden. In het de zuidelijke helft van het land wordt het een graad of 5, maar met lichte regen en een matige zuidoostenwind is het voor het gevoel waterkoud.

Minder koud vanaf donderdag

Donderdag krijgen we te maken met zachtere lucht uit het westen. We kunnen dan veel bewolking en perioden met regen verwachten. Met 5 tot 9 graden is de ergste kou voorbij, maar het is nog steeds kouder dan de normale waarde van een graad of 10.

De dagen daarna gaat de temperatuur verder omhoog met in het weekend 6 tot 11 graden. Vrijdag valt de neerslag mee, maar zaterdagmiddag is het tijdens de intocht van Sinterklaas waarschijnlijk flink nat.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top