EEM Groepenkasten

Handelsvereniging Klazienaveen tevreden over Blauwe Zone

klazienaveen blauwe zone parkeerschijfKlazienaveen – Handelsvereniging Klazienaveen is tevreden over de invoering van de blauwe zone in het centrum van Klazienaveen. Het is een groot succes geworden, aldus de voorzitter.

Met de invoering van de blauwe zone, in februari van dit jaar, zijn de langparkeerders verdwenen. Iedereen die tegenwoordig ‘even snel een boodschapje’ wil doen, kan nu gewoon weer voor de winkeldeur parkeren. Dick Foorthuis, voorzitter van de Handelsvereniging Klazienaveen, geeft aan dik tevreden te zijn. Met de invoering van de parkeerschijf mogen consumenten nog maar hooguit 1 uur ‘voor de deur’ parkeren, mits ze een parkeerschijf gebruiken. Voorheen werden auto’s vaak voor langere tijd geparkeerd in het parkeerautomaten vrije winkelhart van Klazienaveen. Dit had tot gevolg dat veel van de parkeerplekken structureel bezet waren, dit tot grote ergernis van de middenstand, maar ook van het winkelend publiek zelf. ‘Even snel een boodschapje’ doen was er vaak niet meer bij omdat alle plekken voor de winkels structureel bezet waren. Dat is nu dus verleden tijd.

Lees ook: Blauwe Zone geldt vanaf vandaag in deel Langestraat (04-02-2016)

klazienaveen blauwe zone parkeerschijf

Een snelle boodschap

Volgens Foorthuis rouleert het nu heel snel, tot grote vreugde van de ondernemers. Parkeren voor de winkeldeur is hierdoor weer mogelijk en ‘even snel een boodschapje doen’ daarmee ook. Foorthuis geeft dan ook aan de gemeente dankbaar te zijn voor het mogelijk maken van de aanpak.

De parkeerschijf moet in deze blauwe zone worden gebruikt van 9.00 tot 18.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur. Wil je langer parkeren, dan zul je de auto buiten de blauwe zone moeten parkeren, bijvoorbeeld aan de Van Echtenskanaal NZ, in de Van Echtenstraat of op het oude marktplein.

Omzetstijging

Volgens Foorthuis zijn en blijven de parkeerproblemen een heet hangijzer voor de gemeente. Vroeger wilde de gemeente altijd direct parkeermeters plaatsen, maar dat was volgens Foorthuis voor de Handelsvereniging geen optie. Daarom is het ook fijn dat ze met deze oplossing zijn gekomen. Of de blauwe zone daadwerkelijk zorgt voor een inkomstenstijging bij de ondernemers durft Foorthuis niet te zeggen. De omzet steeg vorig jaar al met 18%. Of de invoering van de parkeerschijf ook daadwerkelijk zorgt voor en verdere groei van de omzet is lastig te bepalen.

(Bron: emmen.nu)

Lang niet altijd de parkeerschijf gebruikt

Parkeerwachters zouden scherp in de gaten moeten houden of iedereen zich daadwerkelijk aan de regels houdt, maar een paar keer een snel rondje langs de geparkeerde auto’s in de blauwe zone leert dat zo’n 60 tot 70 % géén parkeerschijf gebruikt in de blauwe zone. Wel is het zo dat ook de auto’s zonder parkeerschijf doorgaans weer snel zijn verdwenen. Conclusie: de blauwe zone werkt dus wel, maar de parkeerschijf wordt (lang) niet altijd gebruikt.

klazienaveen blauwe zone parkeerschijf

Mobiliteit
Map






Back To Top