EEM Groepenkasten

Hans de Vries zoekt de nieuwe Bennie Jolink

normaal hokenKlazienaveen – Hans de Vries uit Klazienaveen is op zoek naar de nieuwe Bennie Jolink en werkt hard aan de terugkeer van de Normaal-shows. Ook na 40 jaar Normaal is de behoefte aan høken, brekken en angaon bij veel mensen nog steeds aanwezig.

Hans de Vries wil er een gelikte show van maken, waarbij de bezoekers zo veel mogelijk authentieke Normaal-ingrediënten krijgen voorgeschoteld. En dat allemaal met de originele versterkers, instrumenten en nummers uit de hele actieve periode van de Achterhoekse band Normaal.

Tributeband

Volgens De Vries zijn er voldoende bandjes die Normaal coveren, maar die brengen vaak alleen de hits uit de eerste 5 jaar ten gehore. Daarom wil hij op korte termijn een eigen tributeband formeren. Het materiaal is allemaal geen probleem, echter de rol van Bennie Jolink wel. Daarvoor heeft hij nog niemand gevonden.

De Vries geeft aan dat diegene die de rol van Bennie Jolink voor zijn rekening neemt niet per se op Jolink hoeft te lijken. Het moet echter wel iemand zijn met uitstraling, dus geen broekie van 20. Volgens De Vries zou zo iemand eigenlijk uit De Achterhoek moeten komen. Het liefst heeft hij ook nog een bassist uit die regio, zodat ze dan samen naar de repetitie kunnen rijden. (Bron: De Gelderlander)

Bijna compleet

Volgens De Vries is de coverband – ‘de naam van de band is nog geheim’ – bijna compleet. Alleen ‘een Bennie’ ontbreekt nog. De Vries neemt zelf de toetsen (Hammond-orgel, piano en accordeon) voor zijn rekening.

De Vries: ‘Bennie Jolink is niet te kopiëren en dat is ook niet de bedoeling, maar de sound willen we wel zo echt mogelijk maken.’

‘Ik ben geen lijkenpikker’, zegt Hans de Vries, ‘maar die bedrukte gezichten. Huilende mannen en vrouwen. Veertig jaar muziek die in één keer weg is.’

De Vries wil met de coverband vanaf het komende voorjaar bij de tentfeesten het Normaal-repertoire ter ore brengen. (Bron: Omroep Gelderland)

Apparatuur waar Normaal mee speelde

Kijk hier onder naar een interview van Hans de Vries over zijn project om een Normaal tributeband te formeren, waarbij hij die band met de originele setting waar Normaal mee speelde, wil laten spelen. Kortom, alles waar Normaal mee speelde en aan apparatuur gebruikte, heeft Hans bij elkaar gezocht – uit België en Duitsland gehaald – en bijna bij elkaar. Nu nog de band…. Tijd voor een nieuwe ‘Wie is Direct…eh… Normaal’?

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top