EEM Groepenkasten

HaVeKa en Gemeente bezig met oplossing voor parkeren op fietspad bij Bruna/Rijsdijk

klazienaveen centrum parkerenKlazienaveen – De Handelsvereniging Klazienaveen en de gemeente Emmen bezig zijn met een oplossing voor het parkeren op het fietspad voor de Bruna / Rijsdijk. Dat liet de Gemeente gisteren weten aan de redactie van Klazienaveen24.nl.

Lees ook: Parkeren centrum Klazienaveen blijft een probleem

Regelmatig staan er auto’s geparkeerd dwars over het fietspad voor de Bruna/Rijsdijk in het centrum. Ter plaatse is alleen parkeren in de vakken toegestaan, maar door de witte lijnen dwars over het fietspad lijken dat ook parkeervakken. Vooral voor bezoekers van buitenaf, die niet op de hoogte zijn van de situatie ter plekke, is dit erg onduidelijk.

Bankjes

De witte lijnen zijn verwerkt in de bestrating. Om te voorkomen dat de gehele bestrating vernieuwd moet worden, want dat is op korte termijn niet te regelen, is er voor gekozen om bankjes te plaatsen bij de Bruna en Rijsdijk. Op die manier kunnen auto’s daar niet meer parkeren en kunnen fietsers gewoon hun weg veilig vervolgen.

In het gebied waar de markt staat op zaterdag worden ook de paaltjes terug geplaatst. Die zijn daar door een ander weggehaald.

Met de bankjes en de paaltjes wordt de schijn van parkeerplaatsen weggehaald en verbetert de situatie.

Wanneer dit exact zal gebeuren is op dit moment bij de redactie niet bekend, maar het zal in ieder geval op korte termijn worden gerealiseerd.

klazienaveen centrum parkeren 2Back To Top