EEM Groepenkasten

Heerendordt kan doorstart maken

heerendordt thuiszorg dagzorg klazienaveenKlazienaveen – Het failliete zorgbedrijf Heerendordt in Klazienaveen kan waarschijnlijk een doorstart maken.

Dat is althans de mening van curator Rob Geene. Donderdagochtend heeft hij toestemming gekregen van de rechtbank om tot het einde van dit jaar de werkzaamheden van Heerendordt voort te laten zetten door het huidige personeel. Geene zegt goede vooruitzichten te hebben, want hij is inmiddels in overleg met andere partijen. Wie dat zijn wil hij nog niet vermelden.

Goed nieuws

Voor (een gedeelte van) de 300 personeelsleden betekent dat goed nieuws. In een bijeenkomst met het UWV krijgen zij te horen wat de gevolgen van het faillissement voor hen zijn. Voor wat betreft een eventuele doorstart van Heerendordt kan de curator pas over een week of 2 duidelijkheid verschaffen.

Heerendordt is 1 van de 4 zorgbedrijven die werkzaam zijn in de gemeente Emmen. Tot de werkzaamheden behoren schoonmaakondersteuning, thuiszorg en hulp aan pgb’ers. Curator Geene wil nu niet reageren op de kritiek die steeds vaker vanuit het personeel het personeel komt over de werkwijze van de directie. Hij richt zich nu op behoud van werk, daarna naar de bedrijfsvoering.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top