EEM Groepenkasten

Heerendordt: ‘Kort geding niet in belang werknemers’

Zorggroep Heerendordt Dagzorg Nieuw-DordrechtKlazienaveen – Directeur Jan Staal van Zorggroep Heerendordt in Klazienaveen laat weten op z’n zachtst gezegd niet blij te zijn met het kort geding dat vakbond FNV tegen hen wil aanspannen. Volgens Staal hebben zij het geld niet en kunnen derhalve ook geen loon uitbetalen.

De financiële problemen van Heerendordt zijn dermate groot dat het op 18 september de lonen van 300 personeelsleden niet uit kan betalen. Vakbond FNV heeft daarvoor gisteren een ultimatum gesteld, maar volgens Staal heeft dat derhalve geen enkele zin.

Heerendordt is ook afhankelijk van betalingen

Volgens Staal zit Heerendordt ook te wachten op betaling van het zorgkantoor en de gemeente. Zodra zij dat geld hebben ontvangen zullen zij het personeel ook gaan betalen. De zorggroep heeft voorgesteld de betaling van de lonen in 2 gedeeltes te doen.

Lees ook: Zorggroep Heerendordt in Klazienaveen voor de rechter gesleept door Vakbond FNV

Volgens de directeur is de actie van FNV niet in het belang van de werknemers. Mocht FNV het kort geding namelijk winnen, dan staan er volgens hem 300 man op straat. FNV had de belangen van het personeel dan ook beter anders kunnen oplossen en eerst met Heerendordt om tafel kunnen gaan, niet direct dreigen met een kort geding. De werkgever wordt op deze manier voor het blok gezet en zo wordt er alleen maar onrust gecreëerd.

Eerste probleem in 10 jaar

Volgens Staal is Heerendordt nog nooit eerder in de problemen geweest en is dit het eerste probleem in 10 jaar. De salarissen zijn altijd trouw aan het personeel betaald. De houding van FNV zit Staal dan ook goed dwars. Iedereen wordt er op deze manier enorm onrustig van, zowel het personeel als cliënten. Staal freest dat het kort geding wel zal doorgaan, want volgens hem moet mevrouw Van Kampen van FNV weer “een streepje achter haar naam krijgen”.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top