EEM Groepenkasten

Heerlijk voorjaarsweer, perioden met zon

lente zomer voorjaar zon bloei pixabayHet is heerlijk voorjaarsweer met een (waterig) zonnetje. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het 12 graden in het noorden en 14 in het zuiden. Vanavond blijft het droog en koelt het af naar 1-4 graden. Morgen schijnt opnieuw de zon en blijft het droog. In het zuiden wordt het 15 graden. Komende week blijft het lente met later nog hogere temperaturen.

Vanochtend start fris met een lokale mistbank en temperaturen tussen 0 en 3 graden. Aan zee is het een graad of 6. Het is zonnig, al komen hier en daar ook wat hoge wolkenvelden voor.

Vanmiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe, maar dit is voornamelijk hoge bewolking. Vooral in het binnenland is nog een waterig zonnetje te zien. Het is heerlijk rustig voorjaarsweer met slechts een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de zon voelt het daardoor nog wat warmer aan dan de thermometer aangeeft! Het wordt 12 graden in het noorden en 14 in het zuiden. Op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland blijft de temperatuur iets achter.

Vanavond en vannacht trekken wolkenvelden over het land, maar op sommige plaatsen klaart het op. In het zuidwesten kan een mistbank ontstaan. Bij weinig wind koelt het af naar 1 tot 4 graden. Aan zee blijft het iets zachter.

Morgen

Morgen krijgen we een mooie voorjaarsachtige zondag. De zon schijnt van tijd tot tijd, af en toe trekt wat (hoge) bewolking voor de zon, maar het blijft overal droog. De zuidoostenwind is zwak in het zuiden en matig in het noorden. De temperatuur stijgt naar 12 graden in het noorden en 15 in het zuiden. Op de Wadden is het een graad of 10.

In de avond wordt de bewolking in het zuidwesten wat dikker. Lokaal valt in Zeeland een spat regen. In de rest van het land blijft het droog en komen opklaringen voor. Er staat weinig wind en veel plaatsen ontstaat mist. In Zeeland wordt het niet kouder dan 5-7 graden, aan zee koelt het af naar 3-5 graden en in het binnenland wordt het een stuk kouder met -2 tot 3 graden.

Volgende week

Maandag wordt een prachtige lentedag. De dag begint vooral in het zuidwesten met bewolking en hier en daar komt mist voor. Al snel breekt de zon door en in de middag is het overal vrij zonnig en droog. De wind zoekt de frissere noordwesthoek op en daardoor moet de temperatuur iets inleveren. Het wordt 10 graden aan zee, 12 in het midden en lokaal 14 in het zuidoosten. Dat is nog steeds zachter dan de 8-11 graden die we mogen verwachten half maart.

Dinsdag blijft het lenteweer. In de ochtend komt hier en daar mist voor en in het oosten zijn er ook wat wolkenvelden. Vanuit het westen breekt de zon flink door en de middag verloopt stralend. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het nog wat zachter met 12 graden in het noorden, 14 in het midden en lokaal 16 in het zuidoosten. Op de Wadden is het een graad of 10.

Woensdag heeft het noorden in de ochtend met bewolking te maken, zeer lokaal valt een spat regen. In het zuiden schijnt de zon en in de middag schijnt overal de zon weer. We kunnen dan dus droog naar de stembus! Bij slechts een zwak windje nodigt de temperatuur uit om naar buiten te gaan, het wordt 11-13 graden in het noordwesten, 15 in het midden en 16 in het zuidoosten. Aan het weer zal het dus niet liggen!

Richting de 20 graden

Ook donderdag en vrijdag worden lentedagen. De zon schijnt van tijd tot tijd en het blijft tot vrijdagmiddag droog. Hoe warm het wordt hangt ├ęcht af waar je je bevindt. Aan de noord(west)kust en op de Wadden is het 10-12 graden. Dieper het binnenland in wordt het al snel 15 graden en in het zuidoosten ligt de temperatuur rond 18 graden. Het is zelfs niet uitgesloten dat de temperatuur richting 20 graden stijgt in Brabant of Limburg! In de loop van vrijdagmiddag gaat het vanuit het noorden stevig afkoelen en neemt de kans op een bui toe.

Volgend weekend

In het weekend is het lenteweer voorbij. Er is meer bewolking en de kans op regen neemt toe. De temperatuur komt een stuk lager uit met 10 tot 12 graden.

(Bron: weeronline.nl/knmi.nl / Afbeelding: Pixabay)Back To Top