EEM Groepenkasten

Heerlijke nazomeren in september

zomer tropisch warm klazienaveen zonHet is vandaag een vrijwel stralend zonnige nazomerdag. Alleen in het noordwesten schampen nog af en toe een paar wolkenvelden, maar daar wordt het ook steeds zonniger. Ook is het warm met 24 tot 27 graden.  In de avond en nacht is het helder en koelt het af naar 12 tot 16 graden.
Morgen is het opnieuw een zonovergoten dag. Het wordt dan nog iets warmer met 24 graden op Texel tot 28 graden in delen van Brabant en Limburg en kunnen we opnieuw lekker nazomeren.

Pas na zonsondergang daalt de temperatuur beneden 20 graden. Daarmee kunnen we de eerste uren van de avond nog genieten van zon en warmte. Ook morgen is het volop nazomerweer met veel zon en maxima op de meeste plaatsen van 25 graden of meer. In het weekend volgen een paar buien, maar met een beetje geluk vallen ze precies in de nacht van zaterdag naar zondag.

Vanavond en vannacht is het helder. De zon gaat iets na 20:00 uur onder. Om 21:00 uur is het nog een graad of 20, maar in de nacht zakt het kwik naar 13 graden. Plaatselijk kunnen enkele ondiepe mistbanken ontstaan.

Morgen is het, na oplossen van lokale mistbanken, weer zonnig. Het wordt ongeveer net zo warm als vandaag met 24 graden op de Wadden, 25-26 graden in het westelijke kustgebied en Friesland en 27 of 28 graden in de rest van het land. De wind is aanvankelijke oostelijk, maar draait in de middag via het zuiden naar het westen. Hierdoor wordt het in de westelijke delen van het land in de loop van de middag enkele graden koeler.

Vrijdag wordt een prima nazomerdag. Er is wat meer bewolking dan vandaag en morgen, maar er is voldoende ruimte voor de zon. Er staat een matige zuidwestenwind en het wordt 22 graden in het westen tot lokaal nog 25 in het zuidoosten.

Zaterdag nadert vanuit het westen een storing. De dag start zonnig en met een zuidenwind wordt warme lucht aangevoerd. Het wordt 23-26 graden met de hoogste maxima in Limburg. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe, maar waarschijnlijk blijft het tot in de avond droog. In de nacht naar zondag trekken enkele buien over het land.

Zondag start bewolkt en met lokaal wat regen. Met een beetje geluk is het al snel weer overal droog en breekt vanuit het westen de zon goed door. Met maxima rond 22 graden is het minder warm dan zaterdag, maar wel nog altijd een paar graden warmer dan normaal in deze tijd van het jaar.

Voor volgende week mogen we opnieuw prima nazomerweer verwachten. Het is droog, er is veel ruimte voor de zon en er is een vrij grote kans dat de temperatuur weer oploopt tot circa 25 graden.

weer weersverwachting klazienaveen 07-09-2016

(Bron: weer.nl/weeronline.nl)Back To Top