EEM Groepenkasten

Hemelvaartsdag: dé Familiedag in de natuur voor het hele gezin

Bargerveen Erik Bloeming A4_Veenweek 2017Bargerveen – Vandaag, donderdag 10 mei 2018, Hemelvaartsdag is dé Familiedag in de natuur voor het hele gezin!

Familiedag Bargerveen

Hemelvaartsdag 2018 is dé dag om de prachtige natuur van het Bargerveen te beleven. Staatsbosbeheer organiseert dan de Familiedag met als thema ‘Natuurfeest’ in samenwerking met studenten van NHL Stenden Hogeschool, opleiding Leisure Management. Dit festival vindt plaats rondom Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer. Het doel van dit Natuurfeest is het verbeteren van de verbinding tussen de Nederlandse en Duitse families op de landsgrens door middel van, zowel Nederlands als Duitstalige, activiteiten in de natuur met muziek en typische lekkernijen. De Duitse braadworsten en de Hollandse stroopwafels zullen niet ontbreken.

Hele dag activiteiten

De dag begint met Dauwtrappen om 6.00 uur, gevolgd door een gezamenlijk ontbijt (wel eerst aanmelden). De feestelijke familiedag is van 10.00 – 16.00 uur en voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn de hele dag activiteiten voor alle leeftijden in de prachtige natuur van het Bargerveen, die ook nog eens haar 50-jarig jubileum viert. Denk aan vogelhuisjes maken, het blote voeten pad bewandelen, een avontuurlijke speurtocht, natuur schilderen, uilenballen pluizen en een kindervoorstelling in de openlucht. Vanzelfsprekend is er Nederlandstalige muziek en zijn er Duitse meezingers. Het evenement wordt verder in nauwe samenwerking met het Natuurpark Moor-Veenland en Stichting Het Drentse Veenland uitgevoerd.

Veenweek

Stichting Het Drentse Veenland organiseert aansluitend, dus na de opening van 10 mei, de traditionele Veenweek. Deze veen-feestweek loopt door tot en met tweede Pinksterdag! Voor jong en oud is er dan van alles te doen, zoals huifkarritten door het Bargerveen op 13 en 21 mei, rondvaart op De Snikke op 16 mei, diverse excursies en op 19 mei een bijzonder 1250-soortendag in de veennatuur.

Kijk op www.veenweek.nl of www.meetingnature.nl en op www.facebook.com/familiedagnatuurfeest of bel 06 – 53 19 93 89.

(Foto: Meetingnature.nl, beleving tijdens de Familiedag)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top