EEM Groepenkasten

Hendrikus Velzing kandidaat Tweede Kamer namens Forum Voor Democratie

Hendrikus Velzing KlazienaveenKlazienaveen – Hendrikus Velzing (59) uit Klazienaveen stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen namens de politieke partij Forum Voor Democratie (FVD).

Hendrikus Velzing, voormalig voorzitter van Hurry Up en directeur-grootaandeelhouder van diverse bedrijven (o.a. Elektromotoren Emmen) is de enige Drent op de lijst met 30 personen en staat op de 27e plek. Hij is mede-oprichter van de lokale partij Wakker Emmen waarmee hij in de gemeente Emmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ruim 36% van de stemmen, goed voor 15 zetels in de raad, behaalde.

“Daarom Forum voor Democratie”

De politieke partij FVD van lijsttrekker Thierry Baudet pleit onder meer voor bindende referenda, zoals de kwestie rondom het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie. Baudet was destijds één van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum. FVD wil eveneens een einde maken aan de ‘subjectiviteit en linksheid van de NPO’. Acteur Haye van der Heyden is daarvoor onlangs als reservekandidaat aangetrokken.

(Bron: emmen.nu)


Back To Top