EEM Groepenkasten

Hendrikus Velzing keert terug bij Itass DTK’70

hendrikus velzing klazienaveenKlazienaveen – Hendrikus Velzing keert terug bij tafeltennisvereniging Itass DTK’70. Velzing keert niet terug in het bestuur, maar gaat zich weer bezig houden met de topsport binnen de club.

De 59-jarige Hendrikus Velzing zal leiding gaan geven aan de topsportcommissie van Itass DTK’70. Het eerste herenteam speelt al geruime tijd in de eredivisie en speelt doorgaans voor de bovenste plekken in de eredivisie. In het verleden werden vele kampioenschappen gewonnen met de dames, maar de heren werden nog nooit landskampioen. Wel wist het eerste herenteam van Itass DTK’70 vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis de finale om het landskampioenschap te bereiken.

Landskampioen worden

Met de terugkeer van Velzing wordt de ambitie ook meteen duidelijk. De club neemt volgend jaar met niets minder genoegen dan het kampioenschap. Onlangs maakte Itass DTK’70 het team voor volgend seizoen bekend, waarbij het aantrekken van de nieuwe kopman Segun Toriola in het oog springt. Toriola staat op de wereldranglijst op plaats 104 en heeft een zeer ruime internationale ervaring gezien zijn zeven deelnames aan de Olympische Spelen. Met zijn komst wordt invulling gegeven aan de ambitie om volgend jaar kampioen te kunnen worden. Hendrikus Velzing: “In het verleden heb ik met heel veel plezier mij ingezet bij DTK’70. Een tijdje terug heb ik aangegeven te stoppen met het voorzitterschap bij Hurry-Up. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met de topsportcommissie en daar is mij de vraag gesteld of ik weer iets wilde gaan doen. Ik heb daar niet lang over hoeven nadenken, want tafeltennissen is en blijft mijn sport. Ik heb vorige maand al toegezegd om dit te willen gaan doen. Er is een goede structuur binnen de commissie en een goed eerste team en ik heb er veel zin in om nieuwe successen met de heren te gaan behalen.”

Europacup deelname

Met de komst van Velzing wordt er ook weer gekeken naar het spelen van Europacupwedstrijden. “We hebben in het verleden met de dames hele mooie internationale wedstrijden kunnen spelen. Voor het tafeltennis, de ontwikkeling van de spelers en voor de club is het geweldig om weer Europees te kunnen spelen. We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden hiervoor, maar ik heb goede hoop om dit doel te kunnen behalen.”Back To Top