EEM Groepenkasten

Hendrikus Velzing: “Misschien denken ze wel dat ik nephomo ben ofzo?”

hendrikus velzing klazienaveenKlazienaveen – Hendrikus Velzing is boos! Boos dat hij niet op de site Gayvote.nl van het COC staat. Dat zie hij in het programma Cassata op Radio Drenthe.

‘Regenboogkandidaten’

Hendrikus Velzing staat op de lijst van de partij Forum voor Democratie, op nummer 27. Het COC is een organisatie die opkomt voor de rechten en belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Zij hebben op de website gayvote.nl standpunten van politieke partijen over LHBT-kwesties vermeld. Daarnaast is op de website zien hoe partijen de afgelopen tijd over LHBT-kwesties stemden en zijn er profielen van ‘regenboogkandidaten’. Hendrikus Velzing is als homoseksueel zo’n ‘regenboogkandidaat’.

“Nephomo”

Velzing: “We hebben met Forum voor Democratie geprobeerd mij op die lijst te krijgen. Zij zeiden dat we niet in de peilingen staan, maar de partij Artikel 1 staat wel met 3 leden op die lijst!” Velzing wil binnenkort weer contact opnemen met het COC. “Misschien denken ze wel dat ik nephomo ben of zo?!” Voor zijn partij is het belangrijk dat Velzing op die lijst staat, zodat de mensen kunnen zien dat zij een homo- en lesbiennevriendelijke partij zijn.

Tweede Kamer

Hendrikus Velzing, raadslid en medeoprichter van Wakker Emmen, is verkiesbaar voor de Tweede Kamer namens Forum voor Democratie.

Lees ook: Hendrikus Velzing kandidaat Tweede Kamer namens Forum Voor Democratie

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top