EEM Groepenkasten

Hengelaars houden zonnepalen in Klazienaveen tegen

zonnepanelen zonnecellen zonnepark solarcels pixabayKlazienaveen – Boven de Gietwaterplas bij Klazienaveen komen geen zonnepanelen. Hengelaars houden het plan voor het aanleggen van deze zonnepanelen tegen.

De Hengelsportfederatie huurt de Gietwaterplas tot 2020. Zij gebruiken de plas als viswater. De gemeente respecteert de overeenkomst en kan en wil deze niet opzeggen. Dat hebben ze initiatiefnemer Solar Fields uit Groningen per brief laten weten.

Verzoek

Solar Fields had in januari een verzoek ingediend voor het plaatsen van de zonnepanelen, in samenwerking met de Gietwaterfabriek bv, die het water zuivert voor de tuinders in Zuidoost-Drenthe. De fabriek zou een deel van de energie afnemen. Volgens de initiatiefnemer is het feit dat de gemeente er bijna 10 maanden over deed om tot een beslissing te komen een teken dat zonnepanelen op water een geheel nieuw fenomeen voor de gemeente zijn. Volgens de initiatiefnemer was het voor de gemeente niet geheel duidelijk dat de huurovereenkomst en dit initiatief niet samen konden gaan.

Alternatieven

In de afgelopen periode zijn diverse gesprekken gevoerd met de gemeente. Ook is er gekeken naar alternatieven, maar de verhuur aan de hengelaars bleek een onoverkomelijk obstakel. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de verschillende gebruikers en het recreatieve karakter van de locatie. Het gebied wordt namelijk ook bezocht door toeristen en wandelaars.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top