EEM Groepenkasten

Henk Kuipers (52) beboet voor rijden met drank op

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakAssen – Henk Kuipers, captain van motorclub No Surrender, is veroordeeld tot een boete van € 650,00 en een half jaar voorwaardelijke rijontzegging. Dat heeft de rechter vrijdag besloten.

De rechter acht bewezen dat Kuipers in september 2014 op zijn motor in Emmen heeft gereden terwijl hij 2 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Dat zou zijn gebeurd na een feestje in het voormalige clubhuis in Emmen, waar onder andere Johnny de Mol en Guus Meeuwis te gast waren.

De politie trof Kuipers in de nacht van 9 september 2014 rond 4.00 uur na het feest aan in de buurt van het clubhuis, terwijl hij naast zijn motor op de grond lag. Na een blaastest bleek hij teveel op te hebben.

Kuipers ontkent

Kuipers heeft altijd ontkend dat hij met drank op heeft gereden. Hij zou bij een ander clublid achterop de motor hebben gezeten. Doordat Kuipers ‘praktisch zat te dansen’ achterop de motor, kwamen ze ten val. Kuipers kwam daarbij bekneld onder de motor. Het clublid, de bestuurder, liep terug naar het clubhuis om hulp te halen. Toen ze weer terugkwamen, was de politie inmiddels gearriveerd.

Getuige

Tijdens de rechtszaak had Kuipers de bestuurder meegenomen om dat onder ede te verklaren. De officier en de rechter waren echter niet overtuigd. Volgens hen loog de man, waarop het clublid is aangehouden voor het plegen van meineed.

Rijbewijs afgepakt

Kuipers’ advocaat liet na het vonnis weten dat ze in hoger beroep zullen gaan. Kuipers mag nog steeds niet rijden, omdat het CBR zijn rijbewijs heeft afgepakt, aldus de advocaat. Kuipers moet eerst een verplicht rijvaardigheidscursus volgen om zijn rijbewijs terug te krijgen.

(Bronnen: rtvdrenthe.nl / emmen.nu)Back To Top