EEM Groepenkasten

Henk Kuipers vrijgesproken in zaak faillissementsfraude

henk kuipers bruna klazienaveen 13Assen – Henk Kuipers is door de rechter in Assen vrijgesproken van faillissementsfraude. Ook de 43-jarige medeverdachte uit Hoogeveen is door de rechter vrijgesproken.

Het OM (Openbaar Ministerie) eiste 2 weken geleden nog 12 maanden cel tegen oud-Klazienavener Kuipers, tegenwoordig woonachtig in Emmer-Compascuum. Het OM eiste tegen de Hoogevener een werkstraf van 150 uur. Beide zijn nu vrijgesproken.

In de periode van 2008 tot 2012, nadat hij persoonlijk failliet was verklaard, ging Kuipers bij de 43-jarige Hoogevener aan het werk. Daar moest hij moeilijk opvoedbare jongeren ‘heropvoeden’.

Volgens het OM was Kuipers uiteindelijk de leidinggevende en dat is na een persoonlijk faillissement niet wenselijk. Volgens het OM werden persoonsgebonden budgetten (PGB) gelden voor privédoeleinden besteed. De rechter besliste deze week anders. De gepinde bedragen werden volgens de rechter wel degelijk voor de begeleiding van deze jongeren gebruikt. Ook de medewerkers werden van dit geld betaald.

Vrijdagochtend noemde Kuipers op zijn Facebookpagina het nog ‘achterlijke eis’:

Administratie

Volgens de rechters was de administratie niet geheel naar behoren geregeld. Van strafbare feiten was daarbij echter geen sprake. De Hoogevener werd ook valsheid in geschrifte ten laste gelegd, omdat hij formulieren voor de Kamer van Koophandel niet juist zou hebben ingevuld, maar ook daarvan was volgens de rechters geen sprake.

Ook na de uitspraak stak Kuipers zijn mening niet onder stoelen of banken:

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top