EEM Groepenkasten

Henk Prins stopt als voorzitter AV Minor

av minor klazienaveen aquariumverenigingKlazienaveen – Henk Prins is gestopt als voorzitter van Aquariumvereniging Minor uit Klazienaveen. Hij wordt opgevolgd door Johnny Norda.

Scheidend voorzitter Henk Prins uit Barger-Oosterveld kreeg vorige week, tijdens de jaarvergadering, een wandbord uit handen van de nieuwgekozen voorzitter Johnny Norda uit Erica. Met dat wandbord, met het opschrift ‘Beste Henk, Heel erg bedankt voor 45 jaren onafgebroken inzet voor AV Minor! Jouw waarde was groot! 1972-2017’, lieten het bestuur en de leden van AV Minor hun waardering blijken voor alles wat Prins voor de vereniging gedaan heeft.

Penningmeester Fokko Boelens liet weten dat Prins vanaf het begin deel uitmaakte van de technische commissie en adviescommissie. Niet veel later trad Prins toe tot het bestuur als secretaris. Na 15 jaar is hij verkozen tot voorzitter, een functie die hij 23 jaar heeft bekleed. Bijna altijd was hij aanwezig. Hij vond een goed contact met de leden uitermate belangrijk.

Kleedkamers openluchtzwembad

De gemeente Emmen schonk in 1993 de voormalige kleedaccommodatie van het oude openluchtzwembad op de Planeet aan AV Minor. Daarmee is Minor één van de weinige bij de NBAT (Nederlandse Bond Aqua Terra) aangesloten vereniging met een eigen clubgebouw.

Met pijn in het hart

De inmiddels 70-jarige Prins had nog graag een paar jaar als voorzitter willen doorgaan. De laatste jaren gaat het echter fysiek wat minder, aldus Prins, waardoor hij nu genoodzaakt is de voorzittershamer over te dragen aan iemand anders. Dat deed hij met pijn in zijn hart, maar ook enigszins opgelucht. “Als ze denken dat ze van mij af zijn, dan hebben ze het mis!”, laat Prins weten. Als het even kan zal hij op donderdagavond en zaterdagmiddag ‘gewoon’ in het clubgebouw zijn. “Minor zit diep en gaat mij nauw aan het hart.”, besluit Prins.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)Back To Top