EEM Groepenkasten

Henk Rolink afgetreden als voorzitter en onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau

henk rolink lintje lid in de order van oranje nassau

Foto: Marcel Vinke

Klazienaveen – Maandag 13 april is Henk Rolink na 16 jaar bestuurslid te zijn geweest, afgetreden. Dit is tijdens de jaarvergadering van de loopgroep op grootse wijze gevierd. Voor zijn verdiensten werd Henk door locoburgemeester en wethouder Bouke Arends van de gemeenste Emmen, onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Eerst was Henk penningmeester en later 10 jaar voorzitterschap van een van de grootste verenigingen van Klazienaveen. Zijn grootste verdienste is wel dat hij de loopgroep bestuurlijk heeft voorbereid op en leiding gegeven aan de groei van 80 naar ruim 300 leden. Voor een vereniging van zo’n omvang zijn goede trainers, accommodatie en plannen nodig. De visie en missie die daaruit naar voren kwam, gaf en geeft duidelijke sturing aan de vereniging en het bestuur.

Andere vernieuwingen en nieuwe initiatieven die in zijn periode van voorzitter gestalte kregen waren de opzet van de Drenthe Loopfestijn clinics, deelname aan de bevrijdingsloop en de realisatie van een prachtige 300 meter trainingsbaan De Luna aan de Leeuw in Klazienaveen.

Voor alle verdiensten voor de Loopgroep is Henk benoemd tot erelid van de vereniging. Trainers, bestuur en andere genodigden hebben een mooie avond gehad, met vele anekdotes en verhalen over het voorzitterschap van Henk, maar ook hoe hij als loper zichzelf heeft uitgedaagd om tot mooie prestaties te komen.

Ter afsluiting is onder Henk’s motto “Maak er een feestje van”, nog lange tijd gezellig doorgepraat.

henk-rolink-lintje-ridder-order-oranje-nassau-2

Foto: Marcel VinkeBack To Top