EEM Groepenkasten

Heren Bedrocks ondergesneeuwd

bedrocks, aspirantenEmmen – De Bedrocks mannen ontvingen op een kil sportpark Meerdijk het 2e team van Caribe uit Groningen.

De sportieve wedstrijd onder goede leiding van scheidsrechter Erik Vos werd geopend door het aangooien van de eerste ballen door de pupillen Alex Uiterwijk Winkel en Vlin Rietema op Bedrocks Catcher Simon Welter. Met Pitcher Kevin Vording ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op. Echter nadat de wedstrijd was onderbroken vanwege fikse hagelbui glibberde Bedrocks in de 4e inning onderuit door veel veldfouten waarbij Caribe 10 punten binnen kon glijden.

Met junioren pitcher Scott Schulting op de heuvel wisten de Emmenaren weer aan te klampen, maar in de laatste inning van de bijna vier uur durende wedstrijd maakte Caribe nog 7 runs. In de gelijkmakende slagbeurt werden drie Bedrockers op rij aan de kant gezet bij een ietwat geflatteerde 13-21 eindstand. Beste slagman aan Bedrocks kant was met 5 honkslagen uit 6 slagbeurten midvelder Arjan Koreman. Ralph Seijkens verving zijn voorlopig uitgeschakelde zoon Devi.

Aspiranten

De aspiranten speelden na twee eerder afgelaste wedstrijden hun eerste competitie duel tegen Northern Stars uit Leeuwarden. Het was alsof de Emmer honkballers nog niet in de gaten hadden dat de competitie al begonnen was, want na een dramatische eerste inning stond het al 0-12 voor de Friezen. Er was een beste peptalk nodig om de Bedrockers bij de les te brengen. In de eerste helft van de tweede inning scoorden de Stars nog 4 maal, maar was het veldwerk van Emmen al een stuk beter waaronder een mooie vangbal van de talentvolle nieuwkomer Aron Falke.

bedrocks, aspirantenMet 16 punten achterstand begon de thuisclub aan de gelijkmakende slagbeurt. Sterk slagwerk, en goed honklopen leverde de nodige punten op. Onder andere een twee honkslag van de uitstekend spelende Dainyel Rooy toonde dat er meer in kon zitten. Helaas bleef de stand bij 13-16 steken. Het publiek genoot zichtbaar van deze comeback en heeft vertrouwen in de wedstrijd van komende zaterdag in Winschoten.

Pupillen

De Emmer pupillen ontvingen op de Meerdijk ook Northern Stars. Startende werper Thimo Czudar had vanaf de eerste bal de wedstrijd goed onder controle. De gasten uit Leeuwarden wisten hem niet te raken. De Bedrocks daarentegen begonnen gelijk in de eerste gelijkmakende slagbeurt aan een run op de punten. Alex Uiterwijk Winkel sloeg een homerun, even later volgde Lisanne Mol met een mooie honkslag, en zo werden de eerste punten aangetikt. De Stars konden eigenlijk niet veel terugdoen.

Reservebatterij catcher Vlin Rietema en vervangend werper Lisanne Mol bewezen weer eens een gedegen ‘girlpower’ duo te zijn en stonden geen punten meer toe aan de Stars. Door mooie tikken van o.a. werper Czudar, Storm Hake, Vlin Rietema, nieuwelingen Maikel Bonkestoter en Jeffrey Koster werden er nog eens 7 punten binnengeslagen, wat de eindstand op 9-2 voor de Bedrocks bracht. Een mooie overwinning voor de pupillen van de Bedrocks, en coaches zien hun relatief jonge team wekelijks groeien.

Junioren 2

Het tweede juniorenteam moest in Leek met de eindstand 12-10 de overwinning laten aan Knights.

Programma Meerdijk

Zaterdag 30 april:
11.00 uur Junioren 2 – Pioneers Assen
14.30 uur Junioren 1 – T.I.W. Survivors, Diemen
Zondag 1 mei:
14.00 uur Heren – The Blokes Veendam

(Foto’s: Aspiranten Wim Koopman, Heren Bert Springer)Back To Top