EEM Groepenkasten

Herfstachtig weer tot aan de Kerstdagen

Weeronline Klazienaveen Nederland

Regio – Het is nog verre van winters. Tot de kerstdagen hebben we met herfstachtig weer te maken en temperaturen (ver) boven normaal. De wind trekt af en toe stevig aan. Zaterdag kan het aan zee tijdelijk stormen. Tijdens de kerstdagen zet de temperatuur een daling in, maar een witte kerst zit er niet in.

Vandaag is het grijs en van tijd tot tijd valt regen of motregen. Let op: de allerfijnste motregen kan niet gedetecteerd worden door de radar. Het zuidwesten maakt vanmiddag kans op een glimp van de zon.

Er steekt geleidelijk een stevige zuidwestenwind op. Boven land wordt de wind vanmiddag en vanavond vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Aan zee wordt een harde tot tijdelijk stormachtige zuidwester verwacht, windkracht 7-8, en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur.

Het is vandaag uitzonderlijk zacht: met maxima van 12 tot 14 graden. Waarschijnlijk wordt het ook in De Bilt 14 graden. Daarmee komt deze dag in de top-10 van warmste decemberdagen sinds 1901.

Vanavond verandert weinig. Vannacht gaat het geleidelijk intensiever regenen. Het koelt vannacht nauwelijks af. Minima van 10 tot 13 graden. Het blijft stevig waaien uit het zuidwesten.

Morgen wordt de bijzonder zachte lucht het land uit gedreven. Vanuit het noordwesten trekt een actief koufront over het land. De ochtend verloopt op veel plaatsen kletsnat. Achter het koufront wordt het droog en breekt de zon door. In het zuidoosten komen de opklaringen waarschijnlijk pas rond zonsondergang binnen. De temperatuur daalt ’s middags beneden 10 graden. De stevige zuidwester wordt vervangen door een straffe westen- tot noordwestenwind.

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag gaat het in het noordwestelijk kustgebied stormachtig waaien, windkracht 8. Tijdelijk kan het zelfs stormen, windkracht 9! Ook moet in het noorden en noordwesten rekening gehouden worden met zware windstoten en enkele buien.

Zaterdag is het onstuimig. Boven land waait het vrij krachtig tot krachtig, in de kustprovincies waait het hard tot stormachtig en vlak aan zee kan het stormen. Vanuit het westen trekken buien in razend tempo over het land. Vooral in het noorden en noordoosten kunnen ze gepaard gaan met onweer en hagel verwacht. Het is nog steeds zacht met maxima van 8 tot 10 graden.

Zondag wordt een rustigere en drogere dag. Windstil en helemaal droog is het echter niet. Bewolking overheerst en het word een graad of 9.

Na het weekend blijft het wisselvallig en onstuimig. Eerst is het daarbij nog zeer zacht met middagtemperaturen in de dubbele cijfers. Met kerst zet de temperatuur een daling in naar normale wintertemperaturen. Een witte kerst zit er echter niet in.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top