EEM Groepenkasten

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Drenthe

Museum, Collectie BrandsKlazienaveen/Nieuw Dordrecht – Onder de titel  “Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Drenthe” gaat op zondag 8 maart met een officiële opening de expositie over de Tweede Wereldoorlog van start in Museum Collectie Brands. Dit, omdat het dit voorjaar 70 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd na 5 jaar oorlogsellende.

Thema’s

Aan de hand van diverse thema’s, zoals verzet, onderduiken, werkweigering, Jodenvervolging Emsland-kampen en vliegtuigcrash kan er in een groot aantal vitrines documenten, voorwerpen en foto’s uit deze barre periode aanschouwd worden. Deze fantastische expositie laat zien wat er  in Zuid-Oost Drenthe en net over de Duitse grens gebeurde.

Herinneringen

Daarnaast zijn er veel herinneringen aan een paar bekende burgers uit Zuid-Oost Drenthe die in Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn, o.a. verzetsstrijder Jan Brijan, dominee Rinze Douma en onderduiker Bertus de Raaf. Maar er zijn ook nog herinneringen aan een paar burgers die de oorlog meegemaakt en overleefd hebben, waaronder Jans Brands, Be Reuvers en Piet Pomp.

Expositie

De  expositie is vanaf zondag 8 maart en zal tot begin oktober te zien en te beleven zijn in Museum Collectie Brands. Ook rondleidingen, ook voor groepen, behoren tot de mogelijkheden, mits van te voren gereserveerd.

museum, collectie brands, mein kampf

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
feestdagen 13.00 – 17.00 uur
eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten

Museum Collectie Brands
Herenstreek 11
7885AT Nieuw Dordrecht
tel. 0591 – 393400
email: info@collectiebrands.nl
website: www.collectie-brands.nlBack To Top