EEM Groepenkasten

Herman Lübbers schrijft boek over Zwartemeer tijdens Tweede Wereldoorlog

collectie brands herinneringen woii tweede wereldoorlogZwartemeer – Herman Lübbers uit Zwartemeer is bezig met de laatste loodjes omtrent zijn nieuwe boek over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in zijn woonplaats: ‘Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog’.

Waarover gaat het boek?

“Mijn naam is Herman Lübbers senior en regelmatig zal ik enige nadere mededelingen doen omtrent een boek over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog waar ik op dit moment nog aan werk maar wel al in een afrondende face verkeert. Het betreft in deze een boek wat ik heb geschreven en wat mijn zoon Herman Lübbers junior als historicus heeft geredigeerd en wat als titel mee krijgt: ‘Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog’ met als subtitel: ‘Herinneringen in Interviews’.”

Wanneer komt het boek uit?

“Onvoorziene omstandigheden daar gelaten, kan ik mededelen dat het boek gepresenteerd gaat worden omstreeks halfweg november 2018. Hoe en wanneer precies, kom ik in een volgend bericht nog op terug.”

Hoe komt het boek er uit te zien?

“Het exacte aantal pagina’s staat op dit moment nog niet vast maar uitgegaan mag worden van tussen de 200 en 240 pagina’s. Dat het aantal pagina’s nog niet exact aangegeven kan worden heeft deels te maken met het feit dat ik nog aan het schrijven ben maar deels ook met het aantal foto’s dat in het boek opgenomen zal worden.

Wat wel duidelijk gesteld kan worden is dat het boek een formaat krijgt ter grote van een A4, met kwalitatief goed papier, glanzend als het gaat om het binnenwerk en een harde kaft aan de buitenkant met een ‘kneep’ zoals dat gezegd wordt. Verder bevat het boek naast uiteraard heel veel tekst, ook een aantal foto’s die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.”

Wat wordt de prijs van het boek?

“De prijs van het boek bedraagt € 24,50.”

Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om voorinschrijving?

“Voor degene die dat graag wil is het is nu al mogelijk via ‘voorinschrijving’ en ook nog voor een ‘gereduceerde prijs van € 22,00 een boek te bestellen. Dat kan telefonisch als wel per e-mail. Mijn telefoonnummer is: 0591 – 31 55 29 of 06 – 23 78 50 02 en mijn e mailadres is h.lbbers@kpnplanet.nl.”

Nadere informatie

“Voor nog meer informatie over het boek kun je aanstaande zondag 10 juni vanaf 10.00 uur terecht op de jaarlijkse Parochiecontact die plaats vindt op het kerkplein van de R.K. kerk. Ik ben daar aanwezig om nadere informatie te verstrekken. Aan belangstellenden wordt ook gratis een folder verstrekt.

Met vriendelijke groeten en misschien tot zondag.
Herman Lübbers”

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top