EEM Groepenkasten

‘Het Bargerveen’: Een nieuw boek van Ben Heijnen

ben heijnen klazienaveen boek het bargerveenKlazienaveen – Ben Heijnen (72) uit Klazienaveen heeft een prachtig boek uitgebracht over zijn grote passie: Het Bargerveen. Het boek is te koop via onder andere www.mijnbestseller.nl/BenHeijnen.

Laatste hoogveen

“Het Bargerveen is één van de laatste stukken hoogveen in Nederland. Steeds meer wandelaars en fotografen weten het gebied te vinden. Dat is niet vreemd want er is een enorme verscheidenheid aan dieren en planten. Velen komen er ook voor de rust en stilte.

Mijn jeugd bracht ik door in Zuidoost Drenthe. Het veen was in die tijd letterlijk overal. Mijn vader en opa’s werkten als turfgraver en wij speelden vaak op het veen. De turf werd vervangen door de kolen en de turfgraver werd fabrieksarbeider. Een hele overgang, maar de welvaart steeg. In 1992 stopte de vervening helemaal en was er slechts 2100 hectare over van het ooit zo grote Bourtangermoeras.

Staatsbosbeheer heeft zich er over ontfermd en heeft er een prachtig en toegankelijk natuurgebied van gemaakt. De diversiteit aan vogels, andere dieren en planten maakt van het Bargerveen een echt paradijs voor de natuurliefhebber. Ik kom er heel vaak om te wandelen en om te fotograferen. Een van de mooiste dingen vind ik de weerspiegelingen in het water. Het hele veengebied ligt vol met spiegels! Als ik daar dan over de smalle veenpaadjes aan het dwalen ben (Strunen, zoals de Drent zegt) dwalen mijn gedachten vaak met mij mee.

Die gedachtespinsels en de foto’s plaats ik op Facebook onder de naam ‘Het Bargerveen‘. Dit boek is een verzameling van de foto’s en verhalen. Ik heb er veel plezier aan beleefd en ik hoop dat u met even veel plezier dit boek leest.

Ben Heijnen.”

‘Het Bargerveen’

‘Het Bargerveen’ (139 pagina’s, ISBN: 9789463427128) is gepubliceerd via het self publishingplatform Mijnbestseller.nl.
Het boek is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl. Prijs: €17,50.

ben heijnen klazienaveen het bargerveen

Over Ben Heijnen

Ben is geboren en opgegroeid in Klazienaveen in een tijd dat het veen nog volop aanwezig was. Veel familieleden, waaronder de beide opa’s en vader, hebben als turfgraver gewerkt. Als kind was het hoogveen dan ook vaak het speelterrein voor hem.

E-mail: ben.Heijnen@kpnmail.nl
Website: http://www.mijnbestseller.nl/BenHeijnen

Over Mijnbestseller.nl

Mijnbestseller.nl is een self publishing platform dat iedere schrijver in staat stelt om op een professionele wijze zijn boek uit te geven. Mijnbestseller.nl ondersteunt de schrijver bij het schrijven, opmaken en publiceren van zijn boek. Daarnaast biedt Mijnbestseller.nl de schrijver een scala aan promotiemogelijkheden.

Contact: Peter Paul van Bekkum
E-mail: info@mijnbestseller.nl
Website: www.mijnbestseller.nl

Ben Heijnen

Geboren op 27-10-1944 in Klazienaveen en groeide daar ook op. Ging na de basisschool naar de LTS en Bemetel. Werkte als onderhoudsmonteur bij de AKZO en Zuiveringsschap Drenthe. Woonde als jongeman 18 maanden in Australië. Trouwde daarna en is vader van 1 zoon. Sport loopt als een rode draad door zijn leven. Was onder andere actief voetballer, volleyballer, wielrenner en marathonloper. Momenteel is hij nog steeds volleybaltrainer (al 43 jaar) en fervent wandelaar en fotograaf. Daarbij komt hij vaak in het Bargerveen, een hoogveengebied in Zuid Oost Drenthe. De foto’s die hij daar maakt worden, met een kort verhaal, geplaatst op Facebook onder de naam Het Bargerveen.Back To Top