EEM Groepenkasten

Het bijzondere verhaal van Mike Barsaiya, door Jans Jagt

Mike Barsaiya Drenthe Loopfestijn KlazienaveenHieronder het bijzondere, waargebeurde verhaal van Mike Barsaiyan, ingezonden door Jans Jagt.

In 2006 ontvluchtte Mike Barsaiyan het onrustige Burundi en vroeg asiel aan in Nederland. Mike was een meer dan verdienstelijk hardloper op de 10 km en halve marathon. Helaas was dat geen garantie een Nederlands paspoort te krijgen. Daarom stortte Mike zich dan ook vol overgave op een HBO-studie op de Haagsche Hogeschool. Normaliter kan een succesvolle studie helpen voor het verkrijgen van een Nederlands paspoort. Mike mag helaas niet aan de tentamens meedoen, omdat hij geen ID-kaart kan overleggen. Teleurgesteld accepteert hij na 7 jaar procederen dan ook het vliegticket van de overheid en reist op 27 augustus 2013 terug naar Burundi.

Mike wil echter een toekomst opbouwen in Kenia. Daar trouwt hij met de mooie Viola en sticht de Holland Barsaiyan School in het bergdorpje Mosoriot. Van het geld dat zij voor hun bruiloft vanuit Nederland hebben gekregen hebben zij 2 koeien aangeschaft, zodat de leerlingen dagelijks verse melk kunnen drinken.

Op zaterdag 26 mei 2018 staat de nu 30-jarige Mike aan de start van de 35e Drenthe Halve Marathon in Klazienaveen.

(Foto: Jeroen Tibbe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top