EEM Groepenkasten

Het is weer tijd om ‘lintjes’ aan te vragen

lintjesregen koninklijke onderscheidingRegio – De dag voor Koningsdag heeft burgemeester Eric van Oosterhout 13 inwoners van onze gemeente een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De gemeente Emmen weet zeker dat er nog veel meer inwoners zijn, die voor ‘een lintje’ in aanmerking komen. Omdat ze al vele jaren vrijwilligerswerk doen, of iets bijzonders hebben gedaan voor anderen. Omdat het aanvragen van een koninklijke onderscheiding veel tijd kost, roept de gemeente inwoners op om nu mensen voor te dragen voor Lintjesregen in 2019.

Lees ook: Koninklijke onderscheidingen 2018

Lintjesregen

De meeste koninklijke onderscheidingen worden tijdens Lintjesregen, de dag voor Koningsdag, uitgereikt. Ook het hele jaar door kunnen er lintjes uitgereikt worden. Bijvoorbeeld tijdens een jubileum of afscheid.

Het aanvragen van een lintje is niet moeilijk, maar het is wel even wat werk. Het kost best veel tijd. Daarom is het goed om dit ongeveer 9 maanden van te voren in gang te zetten.

Meer informatie

Inwoners, die iemand willen voordragen voor een lintje, kunnen voor meer informatie terecht op de website gemeente.emmen.nl of contact opnemen via 14-0591.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top