EEM Groepenkasten

“Het kan toch niet zijn dat je in elkaar wordt geramd omdat je op hetzelfde geslacht valt?”

mario luchjenbroers klazienaveen 28-01-2017Klazienaveen/Coevorden – Het had een leuk verjaardagsfeestje moeten zijn. Het liep echter uit op een drama voor de 25-jarige Mario Luchjenbroers uit Klazienaveen en zijn 27-jarige vriend.

Toen Mario en zijn vriend in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 januari na een bezoek aan café De Bentheimer in Coevorden naar huis, werden ze aangevallen door een jongen. Mario werd daarbij keihard op zijn rechter oogkas geslagen. De dader gaf als reden: “Je bent homo.”

“Bek houden en oprotten”

Eerder op de avond stond Mario een sigaretje te roken met een vriendin. Ze hadden een leuk gesprek, waarbij ook over homoseksualiteit werd gesproken. Een stukje verderop stond een jongen mee te luisteren. Ineens begon die jongen tegen Mario te roepen dat hij ‘zijn bek moest houden’ en dat hij ‘moest oprotten’. Mario reageerde door te zeggen dat hij niet zijn mond ging houden omdat hij homo is. Toch ging hij maar terug naar het café.

Mario en zijn vriend hadden de lol er wel af en besloten weg te gaan. Toen ze al een einde van de kroeg vandaag waren zagen ze een vriendin nog bij de ingang staan. Ze liepen terug om haar op te halen. Toen werd de vriend van Mario ineens aangevlogen door die jongen die eerder die opmerkingen maakte. Mario sprong er tussen en kreeg vervolgens een keiharde klap tegen zijn oog. Het gevolg was een opgezwollen oogkas.

De volgende ochtend had Mario veel pijn, was duizelig en zijn zicht was verminderd. Hij is daarom nog naar de huisartsenpost geweest. Daar is geconstateerd dat er een breuk in/naast zijn neus zit. Verder zit er druk achter zijn oog en is hij doorverwezen naar het UMCG. Daar gaat een oogheelkundige verder kijken wat er aan de hand is.

Verdachte opgepakt

Direct na de aanval hebben Mario en zijn vriend de politie gebeld. Er zijn meteen met een aantal agenten op af gegaan. Op aanwijzing van het slachtoffer is de 19-jarige verdachte geïdentificeerd en meteen uit de kroeg geplukt en aangehouden. Hij zit vast in afwachting van het onderzoek.

Voor wat betreft de veroordeling van de dader ziet Mario het somber in. Hij verwacht dat de dader er met een geldboete vanaf komt. “Dit soort discriminatie/homohaat kan toch niet meer anno 2017? “, aldus Mario op zijn Facebookpagina. “Het kan toch niet zo zijn dat omdat je op hetzelfde geslacht valt je in elkaar word geramd. Dat je gewoon bang moet zijn om jezelf te zijn op straat.”

“Ik heb nog nooit zoiets heftigs meegemaakt”

Mario en zijn vriend zijn beide aangedaan door wat ze mee hebben gemaakt. Mario zegt nog nooit zoiets heftigs meegemaakt te hebben. “Ja, natuurlijk zijn we weleens uitgemaakt voor vieze homo of zo, maar zo erg, dat heb ik nog nooit meegemaakt. We zijn ons rot geschrokken.”

(Bron: RTV Drenthe / Facebookpagina Mario Luchjenbroers)Back To Top