EEM Groepenkasten

Het weer tijdens carnaval: Bewolkt, vooral in noorden regen

regen paraplu slecht weerEr is veel bewolking en vooral in het noorden en midden van het land valt overdag regen. In het zuiden blijft het op een enkel spatje na droog. Het wordt 6 tot 9 graden. Morgen neemt de neerslag af en kan in de middag plaatselijk de zon even schijnen en wordt het 8-10 graden. Na het weekend volgen een paar grijze en natte dagen. Later in de week valt minder neerslag.

Weersverwachting vandaag

Vanochtend vroeg is het koud met gevoelstemperaturen onder het vriespunt. In het zuidoosten is het droog en schijnt de zon. In de rest van het land is het bewolkt en op de Wadden valt wat (mot)regen. In de loop van de ochtend gaat het in het westen en noorden op meer plaatsen licht regenen.

Vanmiddag zijn er in het midden en noorden perioden met regen. In het zuiden zijn er droge perioden met zo nu en dan wat lichte regen. In het uiterste zuidoosten blijft het droog met eerst nog wat zon. De temperatuur stijgt naar 6 graden in Groningen en 9 in Zeeland. Het voelt echter een stuk kouder aan door de stevige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5. Aan zee is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vanavond verandert er weinig. In het noorden zijn er perioden met regen en in het zuiden is het meest droog. Vannacht breidt de regen zich uit naar het zuiden. Aan het eind van de nacht wordt het vanuit het westen droger en in het zuiden kan het wat opklaren. Het koelt nauwelijks af met 7 graden in het westen en 5 in Zuid-Limburg.

Morgen: grijs en lichte regen

Morgen start de dag grijs en vooral in het noordoosten valt zo nu en dan valt er wat lichte regen. In het uiterste zuidoosten is kans op wat zon. In de middag wordt het met uitzondering van het noordoosten zo goed als droog en kan op meer plaatsen de zon kort doorbreken. Voor de carnavalvierders ziet het er dus niet heel slecht uit. Het is zacht voor de tijd van het jaar met 8 graden op de Wadden, 10 in de noordelijke provincies en plaatselijk 12 in Zeeland en Noord-Brabant. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig langs de kust.

Volgende week: bewolking

In de nacht naar maandag overheerst de bewolking en vooral in het noorden kan wat lichte regen vallen. Met minima rond 8 graden is het zeer zacht.

Maandag wordt een kletsnatte dag met veel bewolking en flink wat regen. Het is erg zacht voor eind februari met 10 graden in de kustprovincies tot 12 in het (zuid)oosten. Normaal is het een graad of 6.

Dinsdag wordt nog een grijze en natte dag met 6 tot 9 graden, maar de dagen daarna is het licht wisselvallig met wolkenvelden, enkele buien en tussendoor soms zon. De middagtemperatuur stijgt later in de week naar 8 tot 11 graden.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top