EEM Groepenkasten

Het weer tijdens Pasen: wolkenvelden, zon en enkele buien

pasen klazienaveenIn het Paasweekend zal de zon schijnen, maar zullen er helaas ook enkele buien ontstaan. In het zuiden is kans op hagel en onweer. De temperatuur ligt rond normaal met 10-13 graden, maar langs de noordkust is het veel kouder. Morgen wordt het hooguit 5-9 graden. Na een grijze en buiige start kan ’s middags de zon doorbreken. Maandag begint droog en koud, daarna volgt regen. Met 8-14 graden is het minder fris. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog. In het uiterste noorden is het eerst nog bewolkt en valt lokaal een spat motregen. In de rest van het land schijnt eerst de zon flink, maar vanuit het zuiden trekken ook wolkenvelden het land binnen. In het oosten is kans op enkele mistbanken. Deze verdwijnen voor de tweede helft van de ochtend.

De temperatuur ligt eerst tussen 7 graden in Friesland en lokaal 1 graad in het zuidoosten. In het uiterste noorden stijgt de temperatuur nauwelijks, in de rest van het land is het eind van de ochtend een graad of 10. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Vanmiddag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Vooral in het midden en zuiden kan een bui ontstaan. In het zuiden is daarbij kans op hagel en een klap onweer.

In het noorden draait de wind naar het oosten en wordt koude lucht aangevoerd. Langs de noordkust en op de Wadden is het een graad of 5. Iets verder het binnenland in wordt het beduidend zachter met een graad of 10. In het midden en zuiden waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en is het iets zachter met 10 graden aan zee en 13 in Noord-Limburg.

Vanavond neemt de bewolking toe en trekken enkele buien over het land. In het noorden kan vannacht ook wat natte sneeuw vallen, die nergens blijft liggen. In het zuiden staat een zachte westenwind en wordt het niet kouder dan 3-5 graden. In het noorden waait een koude oostenwind en koelt het af tot rond of enkele graden boven nul. In Groningen kan het een graadje vriezen. Lokaal ontstaat een mistbank.

Morgen, Eerste Paasdag, is het in de ochtend op de meeste plaatsen bewolkt en er trekken enkele buien over het land. In de middag wordt het in het noorden droog. Later in de middag volgen ook de westelijke kustprovincies. Op veel plaatsen breekt de zon door, vooral in het westen en noorden. In het binnenland komen nog steeds enkele buien voor. Wie deze Eerste Paasdag van plan is om paaseieren te zoeken kan maar beter een warme jas aantrekken. Met een zwakke tot matige noordenwind wordt frisse lucht aangevoerd. Het wordt 5-6 graden in het noorden, 7-8 in het midden van het land en 8-9 in het zuiden.

In de avond wordt het waarschijnlijk droog en geleidelijk zijn er ook opklaringen. In de nacht naar maandag neemt in het zuiden de bewolking alweer toe en aan het eind van de nacht kan in Zeeland wat regen vallen. Onder de bewolking wordt het in Zeeland en Zuid-Limburg niet kouder dan 2-4 graden. In het midden van het land ligt de temperatuur rond het vriespunt en in het noorden vriest het 1 tot 3 graden. Lokaal wordt het in de duinen van Noord-Holland -4. Op verschillende plaatsen kunnen mistbanken ontstaan.

Tweede Paasdag kan in het noordoosten nog even de zon schijnen. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en trekt een regengebied over het land. In het noordoosten blijft het tot halverwege de middag droog. De meeste regen wordt in de kustprovincies verwacht. In het zuidoosten valt maar een klein beetje regen en wordt het ’s middags tijdelijk droog. Mogelijk breekt even de zon door. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het 8 graden op de Wadden, 12 in het midden van het land en lokaal 14 in Zeeuws-Vlaanderen.

Dinsdag voert een stevige zuiden- tot zuidwestenwind beduidend zachtere lucht aan. Met 12-14 graden op de Wadden en 15-17 graden in het binnenland is het vrij warm. In de provincie Limburg kan het zelfs 18 graden worden. Normaal is het begin april 10-13 graden. Helaas is het weerbeeld niet lenteachtig, want het is grijs en van tijd tot tijd valt regen. De zon is slechts sporadisch te zien.

Woensdag schijnt eerst af en toe de zon. In de loop van de dag neemt vooral in de oostelijke helft van het land de kans op regen toe. Bij een matige tot krachtige zuid(west)enwind wordt het 12 graden op Vlieland en Terschelling, 15 in de Randstad en lokaal 17 langs de oostgrens.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag af terwijl de zon juist iets vaker tevoorschijn komt. De wind doet een flinke stap terug en dat maakt het in de zon al snel aangenaam. Het temperatuurverloop is nog onzeker. Donderdag wordt het wat frisser met maxima tussen 9 en 12 graden.

Daarna zijn er twee scenario’s. Een deel van de weermodellen komt met nachtvorst op de proppen en laat aan de middagtemperatuur weinig veranderen. Er zijn echter ook weermodellen die lenteweer berekenen met middagtemperaturen van ruim 20 graden!

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top