EEM Groepenkasten

Het weer tijdens Sinterklaas: lichte regen

regen paraplu slecht weerOp veel plaatsen begint de dag droog, maar vanuit het zuidwesten trekt langzaam een gebied met af en toe lichte regen over het land. Het wordt 7-11 graden bij een matige zuidoostenwind. Morgen en vrijdag is het bewolkt, nat en zeer zacht. Volgende week wordt het significant kouder met vorst in de nachten. We zien dan wel de zon weer vaker. Dat meldt Weeronline.nl.

Het is op veel plaatsen bewolkt. In het noorden en oosten komen nog opklaringen voor en ligt de temperatuur rond het vriespunt. In Zeeland is het 5-7 graden en valt lokaal al lichte regen of motregen.

Gedurende de ochtend breidt het gebied met lichte regen en motregen langzaam uit over het zuiden, westen en midden van het land. In het noorden en oosten is tijdelijk nog wat ruimte voor de zon, maar raakt het vanochtend uiteindelijk geheel bewolkt. Bij een matige zuidoostenwind loopt de temperatuur op naar 3 graden in Groningen tot 8 in Zeeland.

Vanmiddag volgt ook in het noorden en oosten af en toe lichte regen of motregen. Vanuit het zuidwesten wordt het tijdelijk droger, al blijft wat gespetter mogelijk. De zon krijgen we vanmiddag niet of nauwelijks te zien. Aan het einde van de middag nadert vanuit het westen nieuwe regen ons land.

De wind waait uit het zuidoosten en is op veel plaatsen matig. In de kustgebieden is de wind vrij krachtig en vooral in de noordwestelijke kustgebieden vaak krachtig, 6 Bft. Het is vanmiddag circa 5 graden in Groningen tot 9 in het zuidwesten. De maximumtemperatuur van vandaag wordt pas in de avond bereikt en komt uit tussen 7 graden in het noordoosten en 11 in Zeeland.

Vanavond gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. Daarbij kan het wat harder regenen dan overdag. Sint en Pieten doe er verstandig aan regenwerende kleding aan te trekken. De wind draait van zuidwest naar zuid en is overwegend matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig.

Vannacht is het bewolkt met af en toe regen of motregen. Richting het einde van de nacht wordt het vanuit het westen droger. De temperatuur ligt vannacht tussen 7 en 11 graden.

Donderdag

Morgen krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. In de ochtend is het op veel plaatsen droog met regionaal wat licht gespetter. In de loop van de dag neemt de kans op lichte regen of motregen toe. Met een stevige zuidwestenwind wordt zachte lucht over het land gestuurd. De maximumtemperatuur komt uit op 10 graden op Terschelling tot lokaal 14 graden in het zuiden van het land en wordt pas laat op de dag genoteerd. Hiermee is het flink warmer dan normaal. De gemiddelde maximumtemperatuur van begin december is circa 7 graden.

Vrijdag

Vrijdag wordt het nog iets zachter met 12 graden op de Wadden tot 14 in de zuidelijke helft van het land. We hoeven echter niet te rekenen op volle terrassen, want het weerbeeld bestaat uit veel wolken, van tijd tot tijd regen en een stevige zuidwestenwind. Aan zee kan het zelfs regelmatig hard waaien, 7 Bft.

Weekend

In het weekend komt de middagtemperatuur met 9-10 graden wat minder hoog uit. Het blijft wisselvallig, maar we zien ook weer af en toe de zon. De wind draait zondag naar het noordwesten en begint wat koudere lucht aan te voeren.

Volgende week

Volgende week zakt de middagtemperatuur naar circa 5 graden en in de nachten is grote kans op vorst. Er is dagelijks kans op een (winters) buitje, maar de droge perioden zullen overheersen. Daarbij is ook regelmatig ruimte voor de zon.

In de tweede helft van volgende week wordt de verwachting meer onzeker. Hierbij is de kans op een overwegend droog, maar vrij koud weertype iets groter dan de kans op zacht en nat weer.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top