EEM Groepenkasten

Het zonnestelsel in geuren en kleuren door Guido Spannenburg

zonnestelsel, guido spannenburgKlazienaveen – Vorige week woensdag 10 februari werd er door de oecumenische werkgroep in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap aan de Dordsedijk Klazienaveen een sterrenlezing georganiseerd. Deze lezing werd verzorgd door Guido Spannenburg met als titel: ‘Het zonnestelsel in geuren en kleuren’.

Hobby astronoom

Naast eigenaar van Guido Creatieve Brillen is Guido Spannenburg een vervend hobbyist astronoom die ons niet alleen laat zien hoe fascinerend ons zonnestelsel is, maar tevens ook ons probeert te doen begrijpen wat de verhoudingen van de sterrenstelsels in het heelal zijn.guido spannenburg, muzikaal Een muziekfanaat als Guido is, kon hij het spelen op het aanwezige instrument in het kerkgebouw niet nalaten en hij speelde dan ook als introductie de ‘sterren van de hemel’.

Begrijpelijk

zaal, belangstellenden, lezingVoor een 25-tal belangstellenden vertelde Guido honderduit in geuren en kleuren over de grootsheid van ons zonnestelsel. Hij deed dit op een enthousiaste, maar ook op een heel begrijpelijke wijze. Hij is naast een enthousiaste verteller ook erg creatief, en liet met behulp van erwten, pitten, tomaten, meloen e.d. op een begrijpelijke en creatieve manier zien hoe het sterrenstelsel in elkaar zit.hulpmiddelen, lezing, zonnestelsel Om het geheel nog indrukwekkender te maken, liet hij tegelijkertijd spectaculaire beelden zien via een beamerpresentatie.saturnus, zonnestelselguido spannenburg, hulpmiddelen

Helder weer

Het was een interessante avond, mede doordat tegen tienen de bewolking wegtrok en even later de hemel helderder werd. Hierdoor werd het mogelijk om aan het einde van de lezing zelf buiten een kijkje te gaan nemen door de ondertussen door Guido opgestelde telescoop.buiten,laser, zonnestelsel, lezing De meesten namen de kans waar om de sterren ook eens van dichtbij te kunnen aanschouwen. Guido gaf duidelijk aan met een laserstraal welke ster er zo duidelijk aan de hemel staat.

Bedankt

Guido werd aan het eind van zijn fantastische lezing dan ook hartelijk bedankt namens de belangstellenden en de oecumenische werkgroep door Jenny Louissen.guido spannenburg, jenny louissenBack To Top