EEM Groepenkasten

Historische busreis over voormalige tramlijn Coevorden–Ter-Apel op Radio Drenthe

tram klazienaveen sluis 2Klazienaveen – In gedachten reizen we vanmiddag met de tram van Coevorden naar Ter Apel, een DSM-tramlijn die van groot belang was voor de bereikbaarheid van Zuidoost-Drenthe aan het begin van de vorige eeuw.

In het echt volgt de Stichting Historisch Klazienaveen de route volgende week zondag 11 juni 2017 vanaf 13.00 uur met de bus. Vanmiddag om 14.00 uur op Radio Drenthe alvast een voorproefje.

Lees ook: Historische busreis over voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel

Radio-uitzending op Radio Drenthe gemist? Luister hem hier.

Opgeven

Voor diegene die nog met de historische busreis meewil: er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wil jij ook mee? Geef je dan nu op. Opgeven voor deze historische busreis is mogelijk via e-mail: info@historischklazienaveen.nl onder vermelding van ‘historische busreis’. Voor meer informatie kun je bellen met Lammert Schoonewille (06 – 53 54 53 76) of Jans Jagt (06 – 19 87 51 14).

1907

De DSM tramlijn van Coevorden naar Ter-Apel is van groot belang geweest voor de bereikbaarheid van Zuidoost-Drenthe aan het begin van de vorige eeuw. Dampend en sissend werd in 1907 het gedeelte van Klazienaveen naar Emmer-Compascuum in gebruik genomen.

In het kader hiervan organiseert de Stichting Historisch Klazienaveen op zondag 11 juni een historische busreis over de 51 kilometer lange voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel. Een gist zal uitleg geven over zichtbare en niet-zichtbare herinneringen aan deze stoomtram.

Kosten

De busreis begint om 13.00 uur bij Diner Café De Witte Olifant aan het Van Echtenskanaal Noordzijde 600 in Klazienaveen. De kosten bedragen slechts € 12,50. Dat is inclusief een kopje koffie of thee en een plak arretjescake in Diner Café De Witte Olifant.

Mogelijk gemaakt door

De Historische Busreis wordt georganiseerd door Stichting Historisch Klazienaveen en mede mogelijk gemaakt door De Witte Olifant, Bruna Klazienaveen, Astra Service Bioscopen en Rijsdijk Groenten & Fruit.

Klazienaveen vroeger Scholtenskanaal met postkantoor en tramBack To Top