EEM Groepenkasten

Historische busreis over voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel

tram klazienaveen sluis 2Klazienaveen – De Stichting Historisch Klazienaveen houdt op zondag 11 juni een historische busreis over de 51 kilometer lange voormalige tramlijn van Coevorden naar Ter-Apel, onder andere door Klazienaveen.

1907

De DSM-tramlijn van Coevorden naar Ter-Apel is van groot belang geweest voor de bereikbaarheid van Zuidoost-Drenthe aan het begin van de vorige eeuw. Dampend en sissend werd in 1907 het gedeelte van Klazienaveen naar Emmer-Compascuum in gebruik genomen.

In het kader hiervan organiseert de Stichting Historisch Klazienaveen op zondag 11 juni een historische busreis over de 51 kilometer lange voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel. Een gids zal uitleg geven over zichtbare en niet-zichtbare herinneringen aan deze stoomtram.

Start van de busreis

Iedereen die zich heeft opgegeven wordt verzocht zich te verzamelen vanaf 12.30 uur naast of op het terras voor De Witte Olifant. We beginnen de Historische Busreis om 13.00 uur bij De Witte Olifant in het centrum van Klazienaveen. Vanaf daar gaan we naar het voormalige DSM-tramstation in Coevorden. Daar start onze Historische Busreis onder leiding van onze gids en tramconducteur Henk Lanting. De busreis volgt het voormalige tramspoor van Coevorden via het Stieljteskanaal naar Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Emmer-Compascuum naar Ter-Apel. Ongeveer halverwege de tocht stopt de bus in Klazienaveen, bij De Witte Olifant waar we een kopje koffie of thee met een plakje arretjescake nuttigen. Na een kwartier gaat de reis weer verder richting Ter-Apel, het eindpunt van onze historische reis. Van daaruit gaat de bus weer naar Klazienaveen, waar we weer eindigen bij De Witte Olifant in Klazienaveen. We verwachten tegen 16.00 – 16.30 uur weer terug te zijn in Klazienaveen.

Onderweg zal de gids van alles vertellen over de geschiedenis van stoomtram, de route en over de historische hoogtepunten waar we tijdens de busreis langskomen. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om tussendoor vragen te stellen.

Adres De Witte Olifant

Van Echtenskanaal NZ 600, 7891 AW Klazienaveen, telefoon: 0591 – 394 787.

Kosten

De kosten voor historische busreis bedragen slechts € 12,50 per persoon. Dat is inclusief een kopje koffie of thee en een plakje arretjescake. Dat kan gewoon in de bus, voor aanvang van de reis contact (graag gepast!) worden betaald.

Uitverkocht

De eerste busreis is volledig uitverkocht. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar: info@historischklazienaveen.nl onder vermelding van ‘historische busreis’ of even bellen met Lammert Schoonewille (06 – 53 54 53 76) of Jans Jagt (06 – 19 87 51 14). Desgewenst kun je op de reservelijst worden geplaatst voor het geval er iemand uitvalt of afvalt. Je mag natuurlijk ook zondag vrijblijvend langskomen om te kijken of er toevallig nog een last minute-afzegging is en er een plekje in de bus over is.

Mede mogelijk gemaakt door

De historische busreis wordt mede mogelijk gemaakt door De Witte Olifant, Bruna Klazienaveen, Rijsdijk Groenten & Fruit en Astra Service Bioscopen.

Voormalige EDS Tramstation Coevorden

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top