EEM Groepenkasten

Historische busreis over voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel

tram klazienaveen sluis 2Klazienaveen – De Stichting Historisch Klazienaveen houdt op zondag 11 juni een historische busreis over de 51 kilometer lange voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel, onder andere door Klazienaveen.

1907

De DSM tramlijn van Coevorden naar Ter-Apel is van groot belang geweest voor de bereikbaarheid van Zuidoost-Drenthe aan het begin van de vorige eeuw. Dampend en sissend werd in 1907 het gedeelte van Klazienaveen naar Emmer-Compascuum in gebruik genomen.

In het kader hiervan organiseert de Stichting Historisch Klazienaveen op zondag 11 juni een historische busreis over de 51 kilometer lange voormalige tramlijn Coevorden – Ter-Apel. Een gist zal uitleg geven over zichtbare en niet-zichtbare herinneringen aan deze stoomtram.

Kosten

De busreis begint om 13.00 uur bij Diner Café De Witte Olifant aan het Van Echtenskanaal Noordzijde 600 in Klazienaveen. De kosten bedragen slechts € 12,50. Dat is inclusief een kopje koffie of thee en een plak arretjescake in Diner Café De Witte Olifant.

Opgeven

Opgeven voor deze historische busreis is mogelijk via e-mail: info@historischklazienaveen.nl onder vermelding van ‘historische busreis’. Voor meer informatie kun je bellen met Lammert Schoonewille (06 – 53 54 53 76) of Jans Jagt (06 – 19 87 51 14).

Voormalige EDS Tramstation Coevorden

Tripadvisor NL 600x300
Nu & Vroeger


Back To Top