EEM Groepenkasten

Hoax over zwarte piet met gevaarlijk snoepgoed

zwarte piet pepernoten snoepgoedNederland/Meppel – Op social media circuleert een afbeelding van de website politie.nl met een bericht over zwarte piet met gevaarlijk snoepgoed. Het betreft hier een gemanipuleerde afbeelding en is dus niet waar.

Bericht niet van de politie

Het bericht geeft de indruk dat de politie adviseert om kinderen geen snoepgoed van zwarte piet aan te laten nemen. Daarvan is echter absoluut geen sprake. In de afbeelding is gebruik gemaakt van de huisstijl van de politie website. Het bericht staat echter niet daadwerkelijk op de politiesite en is ook niet van de politie afkomstig. Het betreft hier een zogenaamde hoax. Dat is het opzettelijk verspreiden van informatie die echt lijkt, maar dat niet is. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de hoax.

Bij twijfel

Komt u vaker vergelijkbare afbeeldingen tegen en twijfelt u aan de echtheid? Dan kunt u altijd zoeken op www.politie.nl. Staat het bericht daar niet in werkelijkheid op, dan kunt u er vanuit gaan dat het om een gemanipuleerde afbeelding gaat.Back To Top