EEM Groepenkasten

Hoe ziet een echte politieagent eruit? De politie waarschuwt voor nepagenten.

politie agenten uniformKlazienaveen/Regio – Afgelopen weekend zijn uit het huis van 2 Drentse politieagenten een paar politie-uniformen gestolen. De kans bestaat dat deze dieven misbruik zullen gaan maken van deze uniformen door zich uit te gaan geven als politieagent.

De politie waarschuwt derhalve voor nepagenten die misbruik kunnen gaan maken van deze uniformen. Kom je in contact met een politieagent(e), vraag hem of haar dan altijd om een legitimatie.

Legitimatiebewijs van een politieagent

Het legitimatiebewijs van een politieagent(e) ziet er als volgt uit:

politie agent legitimatiebewijs

Belangrijkste kenmerken politie identificatiebewijs

Om een echt politie identificatiebewijs te kunnen herkennen moet je dus weten hoe deze eruit ziet. Zie bovenstaande foto. Het belangrijkste kenmerk waar je op moet letten is het hologram. Als je de pas beweegt kunt je afwisselend het woord “politie” en het logo van de politie zien.  Dat hologram is in het midden van het pasje geplaatst, gedeeltelijk over de foto.

Op de voorkant van de pas staan de pasfoto, de naam van de agent en de naam van het korps. Bij politie uit Drenthe staat bij korps: “Noord-Nederland”.

Op de achterkant van de pas staat bijvoorbeeld het dienstnummer van de agent.

Altijd legitimatie tonen

Politieagenten moeten altijd hun legitimatiebewijs tonen als daarom wordt gevraagd. Dat geldt ook voor agenten in burger, die moeten zelfs ongevraagd hun identificatiebewijs tonen. Twijfel je toch nog, ook na het zien van de legitimatie? Bel dan altijd naar het politiebureau.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top