EEM Groepenkasten

Hoofdverdachte moordzaak André Lubbers krijgt 7 jaar

moord andre lubbers klazienaveenKlazienaveen/Assen – In de moordzaak op André Lubbers uit Klazienaveen is de 26-jarige hoofdverdachte veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar. Wegens gebrek aan bewijs zijn de medeverdachten vrijgesproken. Tegen alle 4 de mannen, 3 van Russische komaf en een Brit, was 7 jaar geëist.

De 68-jarige André Lubbers werd op 11 augustus 2012 met een vuurwapen om het leven gebracht in zijn woning aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen.

Bewijs

Van de veroordeelde 26-jarige hoofdverdachte Roeslan F., die ook het langst in voorarrest heeft gezeten, was DNA-materiaal gevonden in de woning van André Lubbers. De vriendin van één van de verdachten verklaarde echter dat Lubbers per ongeluk in zijn gezicht zou zijn geschoten tijdens een inbraak in zijn woning. Lubbers zou namelijk veel geld in zijn woning hebben liggen.

Diefstal met geweld

Het Openbaar Ministerie heeft de verdachten “diefstal met geweld, de door ten gevolge hebbend” ten laste gelegd, nadat bleek dat het eerder ten lasten gelegde “moord in vereniging” niet kon worden bewezen.

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top