EEM Groepenkasten

Hoogste punt nieuwbouw Esdal College Klazienaveen bijna bereikt

esdal collegeKlazienaveen – Het hoogste punt van de nieuwbouw van het Esdal College in Klazienaveen is bijna bereikt. Op 10 december aanstaande viert de Esdal dit heugelijke feit met leerlingen en personeel.
De nieuwbouw van het Esdal College in Klazienaveen is in volle gang. Binnenkort bereikt de nieuwbouw letterlijk het hoogste punt. Dit wil de school niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op woensdag 10 december wordt dit gevierd met leerlingen en personeel.

Tijdcapsule

In mei van dit jaar werden drie tekeningen van leerlingen verpakt in een koker van een tijdcapsule. Op deze tekeningen hebben de leerlingen verbeeld hoe de school er nu uitziet en hoe de school van de toekomst er uit zal zien. Deze tijdcapsule is inmiddels geplaatst naast de ingang van de school. Leerlingen onthullen de ingemetselde steen door de plakfolie te verwijderen.

6500 m2

De nieuwe school krijgt een oppervlakte van 6500 m2 en wordt gebouwd op het sportveld naast de school. Bij het ontwerp is de architect geïnspireerd door de Italiaanse stad Mantova. Deze stad dankt haar uitstraling aan de verschillende straatjes, pleintjes en gebouwtjes die in een harmonisch geheel de stad vormen. Het gebouw bestaat uit verschillende leerhuizen en een binnenplein. Het onderwijsaanbod is heel gevarieerd, waardoor vrijwel alle leerlingen in Klazienaveen terecht kunnen. Uitgangspunt van de school is kwalitatief goed onderwijs op een fijne school.

Bibliotheek Klazienaveen

De bibliotheek Klazienaveen is ingepast in het geheel, waardoor zowel de school als de bibliotheek gebruik kunnen maken van elkaars diensten.

De school wordt in augustus 2015 opgeleverd.Back To Top