EEM Groepenkasten

Huifkarexcursie door het Bargerveen op woensdagmiddag 14 juni

staatsbosbeheer veenland excpress bargerveen huifkarBargerveen – Woensdagmiddag 14 juni staat de 3e van de 6 geplande dagen in 2017 op de planning. Deze middag is bedoeld voor individuele deelnemers en voor gezinnen en kleine (familie-)groepen.

Stap in de Veenland Express voor een leuke rondrit inclusief een korte wandeling, door het prachtige Bargerveen.

Veenland Express

Dit seizoen rijdt de Veenland Express alweer voor het derde jaar door de mooie hoogveennatuur in Zuidoost Drenthe. De Veenland Express is een unieke huifkar die plaats biedt aan 60 personen en daarmee zeer geschikt voor grote groepen. Door de ingebouwde lift is de huifkar tevens geschikt voor minder validen (rolstoel en rollatorgebruikers). Vanaf dit jaar kan je ook alleen of met je partner, vrienden, et cetera, instappen voor een huifkartocht door het Bargerveen. Dit zijn de zogenaamde Publieksdagen of Open-Instapdagen.

Programma

Het ontvangst en de start zijn bij het Staatsbosbeheer Het Veenland, Kamerlingswijk 83 OZ in Zwartemeer. Na een korte introductie over het Natura 2000 gebied Bargerveen stappen we in de Veenland Express voor een tocht van ongeveer 2 uur. Onderweg vertelt de boswachter over het bijzondere hoogveengebied, de ontwikkelingen en de flora en fauna die er voorkomt, waaronder veel vogelsoorten, slangen en vleesetende plantjes! Een korte wandeling vanaf het Huisje van Uneken terug naar de huifkar maakt de excursie extra leuk. Na een versnapering midden op de hei rijden we terug naar het startpunt.

Aanmelding

De definitieve doorgang van de tochten is afhankelijk van het aantal deelnemers en van de weersomstandigheden (toegankelijkheid van de zandwegen).
AANMELDING IS DAAROM VERPLICHT. Dat kan tot uiterlijk 2 dagen voor de uitvoering van de tocht, per mail naar e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel 06-53199389.

Afgelasting

Mocht door de hierboven vermelde omstandigheden de tocht niet doorgaan dan wordt dat de voorgaande dag bekend gemaakt. Zorg daarom dat je die voorgaande dag via mail of telefoon bereikbaar bent om teleurstelling te voorkomen.

Bij geen bericht gaat de tocht gewoon door!

Kosten

De kosten van deze huifkartocht, inclusief versnapering onderweg, bedragen € 10,00 per persoon (kinderen tussen 4 en 12 jaar € 5,00, kinderen tot 4 jaar gratis). LET OP: de kosten dienen contant te worden afgerekend. Pinbetaling op locatie is niet mogelijk!

Data Veenland Express excursies

Op woensdag 26 april (meivakantie) en zondag 14 mei (moederdag) zijn al 2 excursies geweest. De data voor de overige excursies zijn:

  • woensdag 14 juni, start 14.00 uur
  • zondag 16 juli, start 14.00 uur
  • woensdag 2 augustus, start 14.00 uur
  • zondag 20 augustus, start 14.00 uur

(Afbeelding: meetingnature.nl)

Uitgaan


Back To Top