EEM Groepenkasten

Hurry-Up in eerste halve finale tegen Sporting CP onderuit

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – In de eerste halve finale om de EHF Challenge Cup is Hurry-Up met 27-32 onderuit gegaan tegen Sporting CP. Lange tijd ging het gelijk op, maar in de slotfase moest de ploeg van Martin Vlijm zijn meerdere herkenning in Sporting CP: 27-32.

Sterke beginfase

Het eerste doelpunt in de wedstrijd werd gemaakt door de Portugezen, maar de verdere beginfase was voor Hurry-Up. Na de 0-1 liepen de Zwartemeerders uit naar een 7-4 voorsprong. Daarna kwam Sporting CP langszij en kwam op voorsprong. Trainer/coach Martin Vlijm vroeg een time-out aan, maar kon niet voorkomen dat de gasten nog verder uitliepen tot 11-14. Na een gestopte 7 meter luidde doelman Sven Hemmes de comeback in en kwam Hurry-Up weer naast Sporting. Bij rust was het uiteindelijk 14-15 en was alles nog mogelijk.

Goed weerstand

Direct na rust kwam Hurry-Up nog op gelijke hoogte, maar daarna namen de Portugezen afstand. Hurry-Up bleef goed weerstand bieden, maar miste aanvallend en verdedigend net de juiste scherpte en het kleine beetje geluk dat nodig was om weer langszij te komen. Via 16-19 werd het 19-23. Tijdens de time-out bij 24-28 schalde het clublied ‘Annemarietje’ door de sporthal, waarbij enkele Portugeze zelfs de polonaise liepen. Hurry-Up kwam na de time-out direct op 25-28, maar de slotfase was voor de Portugezen. Het werd uiteindelijk 27-32, waardoor de return in Portugal een zeer zware dobber zal worden.

Trainer/Coach Martin Vlijm was duidelijk in zijn commentaar: “We speelden een goede wedstrijd, maar je speelt wel tegen een topclub. Op het laatst maken we vier fouten teveel, anders speel je misschien wel gelijk.”

Topscorers

Topscorer aan de kant van Hurry-Up was Joel Huesmann met 8 doelpunten.

Op de topschutterslijst van de Challenge Cup staat Ronald Suelmann 2e met 46 treffers en Tommie Falke 5e met 39 treffers tot nu toe.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top