EEM Groepenkasten

Hurry-Up: Geld is op voor Europese duels

hendrikus velzing klazienaveenZwartemeer – Door geldgebrek dreigen de halvefinalewedstrijden van JMS Hurry-Up in het water te vallen. Voor het einde van de week moet voorzitter Hendrikus Velzing een oplossing vinden.

De halve finale in de Europacup tegen Sporting Clube uit Portugal kost Hurry-Up € 20.000. Dat geld heeft de handbalclub uit Zwartemeer niet meer. Daardoor is het onzeker of de wedstrijden tegen Sporting Clube wel gespeeld kunnen worden.

Eén ronde begroot

Interim voorzitter Velzing: “We hadden maar één ronde in de Europa Cup begroot, dus we hebben al een tekort. Daar komen nu de kosten van de beide duels in de halve finale nog bij.” Velzing, die zelf ook al jaren sponsor is van de club, geeft aan dat hij al bij diverse mensen een balletje heeft opgegooid om meer geld te geven.

Een andere manier om extra geld te genereren is door prijs van het entreekaartje voor het thuisduel (Hurry-Up speelt op 22 of 23 april eerst thuis in de halve finale, red.) fors te verhogen. Dan zou een kaartje bijvoorbeeld € 15,00 of € 20,00 gaan kosten. Velzing is ook nog in gesprek met de provincie Drenthe en de gemeente Emmen om te kijken of zij iets voor de club kunnen betekenen. Daarnaast zijn er nog inkomsten uit vloerreclame.

De tijd dringt

“De tijd dringt!”, gaat Velzing verder. “Eigenlijk moet ik voor het einde van de week weten of we geld bij elkaar kunnen krijgen.” Als daarover dan nog geen zekerheid is, kan Hurry-Up eventueel ook van het thuisduel afzien. Dat hangt echter van Sporting af. Sporting heeft tot nu toe alle uitwedstrijden in de Challenge Cup in eigen stadion gespeeld. Dat scheelt hen een verre reis. “Dan moeten ze ons wel een financiële vergoeding geven, zodat wij er niet bij inschieten.”, aldus Velzing. “Het is echter nog afwachten of zij een voorstel doen.” Mocht dat zo zijn, dan spelen de clubs in één weekend zowel de thuis- als de uitwedstrijd bij Sporting. “Dat doe ik echter liever niet.”, gaat Velzing verder. “Onze supporters lopen dan thuis een mooie wedstrijd mis.”

Vreugdedans

Toen Hurry-Up afgelopen weekend in Slowakije ten koste van HKM Sala als eerste Nederlandse mannenploeg de halve finales van een Europa Cup-toernooi haalde, was de euforie groot. Velzing danste samen met spelers en staf een wilde vreugdedans, maar werd al snel met de neus op de feiten gedrukt. De financiële reserve van de club is geheel uitgeput, dus zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Kosten

Hurry-Up moet voor de halve finale opnieuw een fors hoger inschrijfgeld aan de internationale handbalbond EHF betalen. Daarnaast betaalt de thuisclub de reis- en verblijfskosten van de scheidsrechters en de bondsdelegatie, die uit heel Europa komen. Ook de buskosten van de bezoekende club van Schiphol naar Emmen en na afloop een diner voor 80 personen. En natuurlijk de eigen reis- en verblijfskosten in Portugal komen daar nog bij.

Feestavond

De eerdere wedstrijden in de Europa Cup leverde de club uit Zwartemeer al een tekort van € 15.000 tot € 20.000 op. Dat wil de club wegwerken met een feestavond, waaraan diverse artiesten belangeloos meewerken. Ook een crowdfundactie moet extra geld opleveren. Om nu al aan het sponsorgeld voor volgend jaar te komen is ook geen optie, want de begroting voor volgend jaar is ook nog niet rond. Velzing: “We moeten wel een representatief team op de been kunnen brengen. Misschien moeten we volgend seizoen wel afzien van deelname aan de Europa Cup. Of Hurry-Up moet een sponsor zien te vinden die dat allemaal wil betalen.”

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top