EEM Groepenkasten

Hurry-Up schrijft geschiedenis: halve finale Europacup

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – Hurry-Up heeft gisteravond geschiedenis geschreven door ten koste van HKM Sala uit Slowakije de halve finales van de EHF Challenge Cup te bereiken.

Na de 28-24 winst thuis deed de ploeg van trainer/coach Martin Vlijm het gisteravond uit bij HKM Sala nog even dunnetjes over: 32-38. Dat betekent dat voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse mannenploeg is geplaatst voor de halve finales.

Uitstekend

Hurry-Up nam direct in het begin al een voorsprong van 3-8. Doelman Sven Hemmes stond uitstekend te keepen, terwijl met name Tommie Falke, Ronald Suelmann en Vaidas Trainavicius goed op dreef waren. Die 5 doelpunten verschil wisten ze vast te houden, waardoor Hurry-Up met een 15-19 voorsprong de rust in ging.

Vlijm te lijf

Na rust begon HKM wat beter en wist de achterstand te verkleinden tot 2 doelpunten: 20-22. Een dronken Slowaakse supporter wou Vlijm te lijf en werd uit de sporthal verwijderd. Hurry-Up pakte de draad echter weer goed op en via Falke en Boonstra liepen ze weer uit.

In de slotfase kon kwam de overwinning niet meer in gevaar: 34-38. Hurry-Up is hiermee de eerste Nederlandse ploeg die de halve finale van de EHF Challenge Cup wist te bereiken. Topscorer aan de kant van de Zwartemeerders is Tommie Falke met 13 doelpunten.

Halve finale

De tegenstander in de halve finale is Sporting CP uit Portugal. Hurry-Up begint in het weekend van 22 en 23 april met een thuiswedstrijd.Back To Top