EEM Groepenkasten

Hurry Up Sportploeg van het jaar 2016

hurry up zwartemeer achilles bocholtEmmen/Zwartemeer – Bij de Sportverkiezingen Emmen is handbalvereniging Hurry Up uit Zwartemeer uitgeroepen tot ‘Sportploeg van het Jaar 2016’. Schaatser Kjeld Nuis werd Sportman van het Jaar en bowlster Nicole Sanders werd Sportvrouw van het Jaar.

Bennie en Heintje Wolbers van Sport Pers Bureau Emmen organiseerden alweer voor de 16e keer deze Sportverkiezingen Emmen, waarbij de jury werd gevormd door Henk Kuhl, Anry Kleine Deters, Lydia Schoonewille en Hilly de Lange-Gankema.

Kjeld Nuis, ook vorig jaar al uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, had wereldbekerwedstrijden in Berlijn en kon helaas niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn.

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs voor sporters met een beperking ging naar wielrenner Sander Hummel uit Erica. Johan Lubbers nam namens No Limit Events, organisator van de Curling Cup tijdens Emmen On Ice, de Sport Promotieprijs in ontvangst.

Sportvrijwilliger en Sporttalent

Jan Dirk Huising van zwemvereniging De Kikker werd uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar. De Kikker viel nogmaals in de prijzen door Tycho Atanasov, die de titel Sporttalent van het Jaar in de wacht sleepte.

Harry Weerman kreeg de speciale juryprijs vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de handbalsport.

Stichting Leergeld Emmen

Ieder jaar krijgt een goed doel een cheque uitgereikt. Dit jaar was dat Stichting Leergeld Emmen, die het bedrag van € 1000,00 gaat besteden aan kinderen in de gemeente Emmen die in een armoedesituatie leven, om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement terechtkomen.

Sportgala Drenthe

Hurry Up, Kjeld Nuis, Nicole Sanders en Tycho Atanasov zijn vanwege hun behaalde titels automatisch genomineerd voor het Sportgala Drenthe, dat op 2 maart in het Atlas Theater in Emmen wordt gehouden.

 

(Bron: emmen.nu)Back To Top