EEM Groepenkasten

Hurry-Up niet te stoppen en met anderhalve been in halve finale

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – Hurry-Up uit Zwartemeer heeft gisteren op karakter voor de tweede keer in één week gewonnen van BEVO en staat door de overwinning (32-28) met anderhalve been in de halve finale om de landstitel.

Na 3 wedstrijden in poule B heeft Hurry-Up nu 5 punten, evenveel als Volendam. BEVO volgt met 2 punten. Na de ruime verlies partij tegen Volendam staat E&O nog met 0 punten onderaan in de poule.

Nog één punt

Volgens trainer/coach Martin Vlijm heeft Hurry-Up nog slechts 1 puntje nodig in de uitwedstrijden tegen Volendam en BEVO. Mocht Volendam thuis van BEVO winnen, dan is een overwinning op E&O al voldoende om de kruisfinales te halen. “Maar je weet het maar nooit, hè.”, voegt Vlijm eraan toe. Volgens hem is het beter om zelf nog even ‘stiekum’ een overwinning te behalen bij Volendam of BEVO. Ondanks het volle programma – Hurry-Up is nog op 3 fronten actief: de europacup, de beker en de landstitel – zal de ploeg uit Zwartemeer daarom zeker geen duel express laten lopen.

Droomseizoen

Volgens Vlijm is het een droomseizoen voor Hurry-Up, zeker gezien het feit dat ze het gehele seizoen maar met 10 man spelen. Ook na de komst van Huesmann en Balas kan de ploeg door blessures maar putten uit 10 man.

Slechte start

Gisteravond begon Hurry-Up moeizaam aan de wedstrijd. BEVO kwam vrij simpel tot scoren en pakte direct al een voorsprong van 2 punten: 3-5. Na slordig aanvallend spel van Hurry-Up was het bij rust 14-17.

Orde op zaken

Na rust stelde de thuisploeg orde op zaken, met doelman Sven Hemmes, rechteropbouwer Ronald Suelmann en linkeropbouwer Loek Hageman voorop. Bij de stand 19-19 was het Tommie Falke die zijn ploeg op voorsprong zette. Eventjes bleef het spannend, maar in de slotfase trok Hurry-Up aan het langste eind: 32-28.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top