EEM Groepenkasten

Hurry-Up uitgeschakeld in race om landstitel

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – Hurry-Up heeft ook de tweede wedstrijd in de halve finale om het landskampioenschap tegen regerend landskampioen en bekerwinnaar LIONS verloren: 30-29.

De eerste wedstrijd vorige week thuis ging al verloren met 29-33. In een ijzersterk seizoen van de Zwartemeerders, waarin ze meestreden om zowel de beker, het landskampioenschap als de Europacup, dreigen ze nu met lege handen achter te blijven. De eerste wedstrijd in de EHF Challenge Cup tegen Sporting CP ging vorige week verloren met 27-32. Zaterdag in Portugal wacht derhalve nog een hels karwei.

Inconsequent

Trainer/coach Martin Vlijm was na afloop vooral boos op de scheidsrechters. Die waren volgens Vlijm inconsequent, waardoor het duel in het eerste kwartier al grotendeels gespeeld zou zijn. Hurry-Up kwam in de tweede helft echter sterk terug. “We hebben fantastisch gespeeld, maar het was helaas niet genoeg.”, aldus Vlijm.

De opdracht voor Hurry-Up was duidelijk: de achterstand van 4 doelpunten van de eerste wedstrijd herstellen. Dat bleek direct vanaf het begin van de wedstrijd een hele lastige opgave. LIONS begon sterk en had al snel een voorsprong van 5 doelpunten.

Suelmann op scherp

Vooral in aanvallend opzicht had Hurry-Up het zwaar en bleek dat het moeilijk scoren was. Ronald Suelmann liep al snel tegen 2 tijdstraffen aan, waardoor de rechteropbouwer door Vlijm gespaard moest worden. Suelmann werd daarna alleen nog aanvallend ingezet. LIONS liep uit naar 14-7, maar in de slotminuten kon Hurry-Up nog wat terug doen, waardoor het met 15-11 de rust in ging.

Voorsprong

Hurry-Up begon de tweede helft voortvarend. De aanval ging een stuk beter en doelman Hemmes pakte wat hij kon pakken. De achterstand werd op een gegeven moment zelfs omgebogen tot een voorsprong van 24-25. Hurry-Up kreeg nog de kans op 24-26, maar LIONS ontsnapte en trok in de slotfase het duel weer naar zich toe: 30-29.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top