EEM Groepenkasten

Hurry-Up verliest eerste kruisfinale van landskampioen Lions

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – Hurry-Up heeft gisteravond in eigen huis de eerste kruisfinale om de landstitel met 33-29 verloren van Lions. De regerend landskampioen was in de afronding dodelijker dan de thuisploeg.

Hurry-Up staat daarmee voor een loodzware opgave. Dinsdag, slechts 3 dagen na de eerste halve finalewedstrijd in de Europacup tegen Sporting Club Portugal, moeten de mannen van trainer/coach Martin Vlijm dus in de hol van de leeuw een verschil van 4 punten moeten goedmaken.

Ware plaag

Al bij rust keek Hurry-Up tegen een achterstand van 2 doelpunten aan: 17-19. Alhoewel Hurry-Up vocht voor wat het waar was, had Lions op alles wel een antwoord. Met name de rechteropbouwer van Lions Joris Baart was een ware plaag voor de Zwartemeerders. Baart scoorde 11 keer.

Slotakkoord

De truc van Vlijm om met 7 veldspelers en dus zonder keeper te spelen had eventjes het gewenste effect. Het slotakkoord was echter toch weer voor de gasten, met name omdat de beste man aan de kant van Hurry-Up, Vaidas Trainavicius, kort na elkaar 2 minuten kreeg. Hurry-Up had op het eind nog de kans het verschil terug te brengen naar 2, maar de thuisploeg was te gehaast en te slordig. Hierdoor wordt de return volgende week dinsdag een loodzware opgave.

Vlijm houdt de moed erin: “Het kan zeker nog”. Het zal dan echter beter moeten dan gisteravond. De trainer/coach hoopt dan op een mindere dag van Baart.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top