EEM Groepenkasten

Hurry-Up verliest met 28-31 van Aalsmeer: weg bekerfinale

hurry up zwartemeer achilles bocholtZwartemeer – Hurry-Up is in de halve finale om de landelijke beker uitgeschakeld door Aalsmeer. In Zwartemeer was Aalsmeer met 31-28 te sterk.

Hurry-Up was nog actief in 3 halve finales: de landelijke beker, de EHF Challenge Cup (tegen Sporting CP) en het landskampioenschap (tegen landskampioen LIONS). In de eerste van de 3 ging het echter meteen mis.

Trainer/coach Martin Vlijm baalde flink van de nederlaag van Hurry-Up tegen Aalsmeer. Logisch, want na vele pieken werd de belangrijkste wedstrijd tot nu toe een teleurstelling. Tegen Aalsmeer speelde de formatie van Vlijm allesbehalve top. “Dit is een gemiste kans, maar ja dit hoort ook bij sport. Ik win heel graag, maar nu moet ik ook maar eens leren verliezen.”, aldus Vlijm tegen RTV Drenthe.

Geen vuiltje aan de lucht

In het begin leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Hurry-Up. De opbouwrij en hoekspelers scoorden gemakkelijk, hetgeen resulteerde in een terechte 12-8 voorsprong halverwege de eerste helft.

Verdedigend niet goed

Door enkele technische fouten kon Aalsmeer echter simpel langszij komen. Via Falke kwam Hurry-Up weer op 2 doelpunten voorsprong, maar verdedigend stond het niet goed. Aalsmeer speelde slim en geduldig, waardoor het bij rust weer gelijk was: 18-18.

Voor het eerst op voorsprong

Vlak na rust kwam Aalsmeer voor het eerst op voorsprong en liep binnen 10 minuten uit naar 21-24. Hurry-Up kwam via 24-24 nog wel langszij, maar Aalsmeer raakte daardoor niet van slag. Voor de Zwartemeerders liep het steeds moeizamer, doordat de meeste spelers niet in allergrootste vorm bleken te zijn. Scoren ging moeilijk en verdedigend hadden ze de handen vol.

Beslissing

De beslissing viel 6 minuten voor tijd. Na een eigen time-out scoorde Aalsmeer de 26-29. Via 27-29 en 27-30 werd het uiteindelijk 28-31.

Topscorers Hurry Up: Trainavicius 7, Falke 6, Suelmann 5, Huesman 4, Mik 2, Boonstra 2, Schuiling 1 en Berendsen 1.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top