EEM Groepenkasten

Hurry-Up verslaat ook Slowaakse HKM Sala: 28-24

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – Er lijkt dit seizoen geen maat op Hurry-Up. Na de knappe overwinning afgelopen donderdag in de kampioenspoule van de BENE-League op Volendam bonden de Zwartemeerders zaterdagmiddag in de kwartfinale van de Challenge Cup ook het Slowaakse HMK Sala aan de zegekar. In sporthal Angelslo werd het 28-24 in het voordeel van Hurry-Up.

Gebrek aan ervaring

Tot de rust ging het gelijk op, met een 12-12 ruststand. In de 2e helft liep Hurry-Up zelfs uit tot een 26-19 voorsprong, maar door een mindere slotfase lieten ze de Slowaken nog weer terugkomen tot 28-24.

Trainer/coach Martin Vlijm wijt die mindere fase aan een gebrek aan ervaring in dit soort wedstrijden. Ondanks de voorsprong van 6 of 7 doelpunten bleef zijn ploeg te gehaast spelen. “Het is dan een kwestie van balbezit houden, terwijl wij een paar keer onnodig de bal weggooien.” Toch is hij blij met een overwinning met 4 punten verschil. “Dat had ik niet verwacht hoor.”

Goed resultaat

Ronald Suelmann, met 7 doelpunten in deze wedstrijd en 32 doelpunten in het Europese toernooi topscorer van Hurry-Up, is blij met deze overwinning. “We startten niet helemaal goed, maar in de 2e helft ging het lopen. Dit is een goed resultaat tegen dit team.”

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top