EEM Groepenkasten

Hurry-Up voert gesprekken met gemeente over uitbreiding sporthal Zwartemeer

europacup, hurry-upZwartemeer – De handbalvereniging Hurry-Up wil graag de sporthal De Eendracht in Zwartemeer uitbreiden. Hiervoor heeft de club inmiddels de eerste gesprekken met de gemeente Emmen gevoerd. Op 12 september krijgen deze gesprekken al een vervolg.

“Het is eigenlijk niet alleen een kwestie van willen, maar ook van moeten.”, laat aftredend voorzitter Hendrikus Velzing weten. “Maar verder weet ik weinig van de gesprekken. Daarvoor moet je bij secretaris Robert Peters en de nieuwe voorzitter Ron Haandrikman zijn.”

Veiligheidseisen

Peters: “Tijdens de laatste Europacupwedstrijd kregen we nogal wat kritiek. Onze hal voldoet volgens de EHF-official die er toen was niet aan de veiligheidseisen. Zo is er rondom het veld en met name achter de goal geen uitloopmogelijkheid. Daarnaast moet het publiek door het veld lopen om een plek te vinden op de vaak volle tribunes.” De Europese Handbal Federatie heeft nog geen uitsluitsel gegeven of de wedstrijd tegen Göztepe SK uit het Turkse Ismir in de derde ronde van Challenge Cup, die in november gepland staat, wel in Zwartemeer gespeeld mag worden.

Eigen supporters

Hurry-Up verkocht, ruim twee maanden voor het Europacupduel tegen Göztepe SK uit Ismir, al 200 kaarten aan fans van de club uit Turkije. Peters: “Dat hadden er al 500 kunnen zijn, maar dan spelen we twee keer een soort uitduel. We willen onze eigen supporters natuurlijk wel de kans geven om het duel te zien. Wat we gaan doen als de Europese wedstrijd niet in Zwartemeer plaats mag vinden? Dan moeten we uitwijken. Naar sporthal Angelslo in Emmen, de thuishaven van E&O? Ja, dat is een serieuze mogelijkheid.”

Het lijkt ondenkbaar, zeker voor de echte E&O-fans en natuurlijk ook voor de echte Hurry-Up-fans, maar de kans is aanwezig dat Hurry-Up haar Europacupwedstrijd in de derde ronde van de Challenge Cup tegen Göztepe SK uit het Turkse Ismir zal spelen in sporthal Angelslo. De thuishaven van E&O komt in beeld voor het duel als de EHF, de Europese Handbal Federatie, sporthal De Eendracht in Zwartemeer ongeschikt verklaart.

Ron Haandrikman: “Het liefst spelen we de wedstrijd gewoon in ons eigen dorp, in onze eigen sporthal natuurlijk. Maar we merken steeds vaker dat onze hal te klein is. Een hal die plaats biedt aan zo’n 1500 toeschouwers is ons streven. We zijn wel realistisch. Je kan wel een hal uitbreiden, zodat je 5000 mensen kunt herbergen, maar dan lijkt ‘ie’ met 1500 toeschouwers nog steeds leeg.”

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top