EEM Groepenkasten

Hurry-Up walst over E&O heen: 38-27

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – Hurry-Up had gisteravond geen enkele moeite in de derby tegen E&O. Na een ruststand van 23-13 werd het uiteindelijk 38-27 in het voordeel van de oranjehemden.

Ondanks de ruime overwinning was trainer/coach Martin Vlijm niet tevreden. Hij had zich gestoord aan de prestatie van zijn team in de tweede helft. Het goede gevoel van een uitstekende eerste helft was daarmee volgens de Amsterdammer volledig verdwenen.

Desondanks kon Hurry-Up wel een feestje vieren, want door deze overwinning is de ploeg uit Zwartemeer zeker van de kruisfinales om de landstitel.

Poulewinst

Of Hurry-Up ook de poulewinst pakt is nog niet zeker. Hurry-Up leidt met 9 punten uit 5 duels, Volendam volgt met 5 uit 4 en BEVO met 4 uit 4. Volendam kan Hurry-Up nog op doelsaldo passeren. Als de mannen van Vlijm in de laatste poulewedstrijd tegen BEVO nog een puntje pakken zijn ze zeker van poulewinst. Bij poulewinst ontlopen de Zwartemeerders in de kruisfinales de favoriet voor de landstitel, meervoudig landskampioen Lions.

Voortvarend

Hurry-Up begon tegen E&O zeer voortvarend. Ze waren geconcentreerd en zeer trefzeker. Ze walsten in de eerste minuten over E&O heen. Binnen 4 minuten was het 4-0. Na 7-4 was het binnen een kwartier 13-5. Onder aanvoering van Tommie Falke (6x) en Ronald Suelmann (6x) stond er een ruststand van 23-13 op het scorebord.

Minder sterk

De thuisclub was in de tweede helft een stuk minder sterk dan in de eerste helft. Er werden zowel in de aanval als in de dekking veel fouten gemaakt. Door concentratieverlies lieten ze E&O zelfs tot op 1 doelpuntje komen: 15-14. Daar baalde coach Vlijm uiteraard enorm van. “Je moet de hele wedstrijd geconcentreerd blijven, zeker in deze fase van het seizoen, en dat hebben we niet gedaan.”

Topscorers bij Hurry-Up waren Falke (12x), Suelmann (7x), Huesmann (5x), Mik (5x) en Trainaviciues (4x).

Rentree Martijn Louissen

Oud 1e teamspeler Martijn Louissen maakte gisteravond zijn rentree in het eerste van Hurry-Up. Vier jaar geleden was hij vanwege zijn drukke werkzaamheden bij de brandweer gestopt. In deze allesbeslissende eindfase schiet hij zijn club te hulp. Louissen is fit en kan af en toe Sjoerd Boonstra als cirkelspeler wat ontlasten in deze cruciale fase.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top