EEM Groepenkasten

Hurry-Up zorgt voor sensatie: door naar kwartfinale Europacup

hurry-upZwartemeer – Hurry-Up heeft in Zwartemeer gezorgd voor een ware Houdini-act door zich ten koste van het Slowaakse┬áMSK Povazska Bystrica alsnog te plaatsen voor de kwartfinale van de EHF Challenge Cup.

Hurry-Up won na een sensationele wedstrijd met ruime cijfers: 32-19. Dat was net voldoende na de ruime nederlaag vorige week zaterdag in Slowakije. Toen verloren de mannen van Martin Vlijm nog met 30-19.

Alles of niets

Het was voor Hurry-Up vanaf het begin alles of niets. Martin Vlijm had de tactiek al bedacht op de terugreis vanuit Slowakije. De keeper gaat bij balbezit naar de kant en de extra veldspeler zorgt telkens voor een overtalsituatie. Dat wierp direct zijn vruchten af. Ronald Suelmann was niet te stoppen en nam de ploeg op sleeptouw. De Slowaken hadden geen antwoord op het spel van Hurry-Up, waardoor de Zwartemeerders uitliepen tot een 17-10 ruststand.

Niet meer loslaten

Ook na rust was de tactiek hetzelfde als voor rust. Hurry-Up denderde door en kwam binnen 10 minuten al op een voorsprong van 11 doelpunten. De Slowaken probeerden Hurry-Up met allerlei trucjes te provoceren, maar dat had geen enkel effect. De voorsprong kwam geen moment in gevaar en Hurry-Up liep uit naar 32-19. Topscorer werd Ronald Suelmann met 13 treffers.

Laatste 8

Door de overwinning zit Hurry-Up nu bij de laatste van Europa. In de ogen van trainer Martin Vlijm had zijn ploeg het onmogelijke bereikt. Zijn ploeg had de hele week op deze tactiek getraind en het is gelukt. “Dat kan helemaal niet!”, aldus een emotionele trainer.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top